Amerikansk predikant varsler dommedag

Den amerikanske predikanten og sektlederen Harold Camping advarer om at dommedag kommer lørdag. Foto. REUTERS/SCANPIX
Den amerikanske predikanten og sektlederen Harold Camping advarer om at dommedag kommer lørdag. Foto. REUTERS/SCANPIX

I dag er siste sjanse til å gjøre opp for sine synder og søke frelse, for i dag går jorden under. Det mener i hvert fall den amerikanske predikanten Harold Camping og mange med ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommedagsprofetiene til den 89 år gamle fundamentalistiske sektlederen går ut på at et apokalyptisk jordskjelv vil ramme Jorden klokka 18 lokal tid i hver av klodens regioner. Deretter følger fem måneder med pest, krig og hungersnød.

Les også: - Til helgen går jorda under

Camping har imidlertid varslet dommedag og jordens undergang en gang før, i 1994. Jorden overlevde imidlertid, og Camping konkluderte med at han hadde regnet feil.

Denne gang er han imidlertid skråsikker, for omfattende beregninger viser ifølge Camping blant annet at det akkurat i dag er 7.000 år siden syndefloden inntraff.

Sier opp jobben

Kun de rettroende vil komme til himmelen, advarer han, mens alle andre vil gå under sammen med Jorden.

En frivillig fra den kristenfundamentalistiske amerikanske gruppen Family Radio advarer mot verdens undergang, som visstnok skal skje lørdag. Foto. REUTERS/SCANPIXEn frivillig fra den kristenfundamentalistiske amerikanske gruppen Family Radio advarer mot verdens undergang, som visstnok skal skje lørdag. Foto. REUTERS/SCANPIX

Camping har i flere tiår prediket og skremt mange dypt religiøse mennesker.

Også denne gangen er det mange som tror på ham. Folk har sagt opp jobber og solgt sine hjem.

En av dem er Gregory LeCorps, som sa opp jobben for en uke siden. Han har tatt med seg sin kone og fem barn på vandring der de advarer alle de møter om hva som kommer til å skje.

– Vi er i innspurten nå, sier han.

Lover fri parkering

Dommedagsprofetiene har også spredt seg ut over USAs grenser. I Vietnam har flere hundre mennesker gjemt seg i skogen nordvest i landet, mens i den mexicanske byen Ciudad Juarez har gatebildet i flere dager vært preget av store plakater som varsler om apokalypsen.

New Yorks ordfører Michael Bloomberg, som er av jødisk herkomst og dermed, ifølge Camping, ikke kan vente seg en plass blant de utvalgte som kommer til himmelen, sa i sin ukentlige radiotale fredag at han lover å oppheve forbudet mot dobbeltparkering i gatene dersom verden går under i ettermiddag.

Den som lever, får se.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy