Meny

Fotballspiller saksøker Twitter

SAKSØKT: Mikroblogg-nettstedet Twitter er saksøkt av en fotballspiller for å ha navngitt ham i samband med et påstått utenomekteskaplig krumsprang. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at nettstedet avslørte spillerens angivelige affære med en glamourmodell.

Søksmålet, som skal være det første i rekken mot mikroblogg-nettstedet, ble levert inn onsdag. Søksmålet retter seg mot «Twitter Inc og personer som ikke er kjent», det vil si de som er ansvarlig for å ha publisert informasjonen på den anonyme Twitter-kontoen.

Bakgrunnen for søksmålet er brudd på en såkalt gagging order (også kalt super-kjennelse), skriver The Guardian. Dette er en rettskjennelse som hindrer engelske medier i å navngi personer i saker som handler om utenomekteskapelige forhold. En rekke Premier League-spillere har benyttet seg av denne retten de siste årene.

- Ute av kontroll

Twitter har sørget for at slike utroskapsskandaler lettere lekker ut. Tidligere denne måneden publisert en ukjent person navnet på en fotballspiller som skal ha hatt et forhold til supermodellen Imogen Thomas. Kontoen fikk raskt 100.000 tilhengere.

En liste med flere kjente personer som skal ha fått en gagging order, skal senere ha blitt distribuert til rundt to millioner personer, ifølge The Telegraph.

Den britiske rettspresidenten Lord Judge uttalte tidligere i dag at «Twitter og brukerne var fullstendig ute av kontroll når det kommer til personvern og rettskjennelser».

Lang prosess

Ifølge juridiske eksperter som The Telegraph har snakket med, er det likevel svært usannsynlig at søksmålet vil lykkes i en britisk rett. Årsaken er blant annet at selskapet Twitter har base i USA.

For å kunne dømme noen må retten først få Twitter til å utlevere informasjon om sine brukere.

- Ettersom Twitter er basert i California, der ytringsfriheten står sterkt, vil det sannsynligvis bli en lang og krevende prosess å få ut relevant informasjon, sier Jennifer McDermott, leder for media og offentlig rett ved Withers LLP til avisen.

- Det er usannsynlig at en britisk rett vil fengsle noen for å bryte en super-kjennelse, men dersom identiteten deres blir kjent kan de få en heftig bot.

Les flere nyheter her

Populært