Meny

«Macho Man» Randy Savage er død

Få supertjerner var så dynamiske som "Macho Man" Randy Savage. Stilen hans ble bare overgått av hans opptredener i ringen, skriver wrestlingselskapet World Wrestling Entertainment om den avdøde wrestlinglegenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av verdens største wrestlere mistet livet i en bilulykke i Tampa i den amerikanske delstaten Florida. - Han har vært en stor inspirasjon for veldig mange, sier den norske wrestleren Garm Støylen.

Nettstedet TMZ.com, som har snakket med wrestlerens bror Lanny Poffo, melder at wrestlinglegenden fikk hjerteinfarkt mens han kjørte bilen sin fredag morgen amerikansk tid. Det førte til at han mistet kontroll over bilen og krasjet inn i et tre.

Savage ble fraktet til sykehys, der han senere mistet livet. Savages kone Lynn, som også befant seg i bilen, overlevde med lettere skader

Paret feiret nylig sin ett års bryllupsdag.

Hulk Hogan, verdens mest kjente wrestler og en av «Macho Man»s rivaler, sier at han endelig hadde begynt å snakke med Savage etter at de ikke hadde kommunisert med hverandre på over ti år.

- Han hadde så mye liv i øynene og i ånden. Jeg ber for at han er lykkelig og på et bedre sted, og vi savner ham, skriver Hogan på Twitter.

Syv ganger verdensmester

«Macho Man» Randy Savages virkelige navn var Randall Mario Poffo. Han var en av de mest markerte wrestlerne på 1980- og 1990-tallet, da han ble syv ganger verdensmester og vant en rekke titler.

- Randy Savage var en av de som først gjorde meg interessert i wrestling, sier den norske wrestleren Garm Støylen til ABC Nyheter.

Nyskaper

Støylen er en mangeårig wrestler i Norges Wrestlingforbund. Han sier Randy Savage er en av dem som har bidratt mest til å gjøre moderne wrestling til hva det er i dag.

- Han brakte med seg en ny stil inn i wrestlingen, en ny måte å føre seg på. Han kom med en blanding av akrobatikk og sleipe triks som har blitt vanlig siden, men som ikke var vanlig på den tiden. Veldig mange wrestlere har latt seg inspirere av ham, sier Støylen.

Den norske wrestleren forteller at han har funnet mye inspirasjon i Savages intensitet.

- Han evnet å få folk til å bry seg. Du brydde deg om alt han gjorde. Han var både høyt elsket som «good guy», kanskje den aller mest populære bortsett fra Hulk Hogan selv, men også en av de mest forhatte «bad guys» i wrestling noensinne.

«Macho Man» Randy Savage ble 58 år gammel.

Populært