Meny

Mener paveskulptur likner Mussolini

Statuen, som viser avdøde pave Johannes Paul II med utstrakte armer, har fått en stormfull mottakelse fordi noen mener den likner Benito Mussolini (t.v.).(foto: AFP/Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En statue av den avdøde pave Johannes Paul II blir kritisert for å likne mer på Italias tidligere diktator Benito Mussolini.

Statuen ble avduket tidligere denne uken utenfor Romas hovedjernbanestasjon. Mens borgermester Gianni Alemanno beskriver den som «moderne og stemningsfull», blir den kritisert av andre for å minne mer på den gamle fascistlederen enn på den populære paven, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Bystyremedlem Antonio Stampete har uttalt at det er «pinlig» å sette opp en slik skulptur rett foran Romas mest viktigste trafikknutepunkt, der tusener av italienske og utenlandske turister ankommer hver dag.

Vatikanet har selv kritisert statuen, selv om det godkjente de opprinnelige tegningene. Vatikan-avisen L'Osservatore Romano skriver at skulpturen så ut som om det hadde vært rammet av en bombeeksplosjon og at pavens hode var «for rundt». Det er bare en fjern likhet mellom skulpturens og den polske paven, skriver avisen.

Skuplturen, som er laget av den italienske kunstneren Oliviero Rainaldi, ble avduket på onsdag for å markere det som ville ha vært Jonannes Pauls 91-årsdag.

STATUEN. Foto: ScanpixSTATUEN. Foto: Scanpix


 

Le

ORIGINALEN: Pave Johannes Paul II. Foto: ScanpixORIGINALEN: Pave Johannes Paul II. Foto: Scanpix

s flere nyheter her
Populært