Meny

Må i fengsel

Den omstridte musikeren Pete Doherty må sone ny fengselsstraff for enda et brudd på narkotikaloven. Foto: Toby Melville (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pete Doherty får en fengselsstraff på seks måneder for besittelse av kokain.

Den 32 år gamle musikeren fra London ble imidlertid frikjent for å ha hatt noe med dødsfallet til filmskaperen Robin Whitehead, som jobbet med en dokumentarfilm om Pete Doherty da hun døde i januar 2010, melder BBC.

Les også: Doherty går til filmen - spiller dandy

Doherty må likevel innfinne seg med at han neppe får anledning til å turnere i det neste halve året, da han ble funnet skyldig i å ha vært i besittelse av narkotika.

Frontmannen fra The Libertines og Babyshambles har to ganger tidligere sonet dommer for tilsvarende forhold. I begynnelsen av april innrømmet han også dette forholdet.

Når det gjelder døsfallet til Robin Whitehead har Doherty tidligere uttalt at han både var sjokkert og lei seg for det som skjedde med henne. Musikeren var tiltalt for å ha gitt filmskaperen stoffet som tok livet av henne.

Les også. Advarer Doherty og Winehouse

Tidligere har Doherty vært knyttet til dødsfallet til en annen person, skuespilleren Mark Blanco, som døde etter et fall fra andre etasje i en leilighet der det var fest i 2006 der medlemmene i The Libertines også var til stede.

Som følge av fengselsstraffen blir Pete Doherty nødt til å avlyse kveldens konsert i Glasgow i kveld.

Hva som skjer med den planlagte konserten Peter Doherty (Peter med en «r» ja, som han benytter når han opererer som soloartist, red.anm.) er satt opp på i festivalprogrammet til Oslo Live neste måned er usikkert. Men hvis han må sone hele straffen vil alle konsertene som den omstridte musikeren skulle ha holdt gjennom festivalsommeren avlyses. Den omstridte skandalemusikeren var et av trekkplastrene på åpningsdagen 22. juni.

Les også: Doherty arrestert igjen


Les flere musikksaker her


Les flere nyheter her

Populært