Streik utsetter eliteseriefotballen

Norges Fotballforbund har besluttet å utsette den 9. eliteserierunden i fotball for menn. Det skjer etter at 95 spillere ble tatt ut i streik fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserielagene er inne i en hektisk periode, men får et uventet avbrekk i helgen. Kampene som skulle spilles søndag og mandag blir alle utsatt. Det er foreløpig usikkert når matchene blir avviklet.

– Prinsippet om likebehandling er en avgjørende faktor og tillagt betydelig vekt. Et stort flertall av klubbene i eliteserien støtter denne beslutningen, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til Fotballforbundets nettsted.

Les også: 95 spillere i streik

Ni av klubbene i eliteserien ble fredag tatt ut i streik. Det betyr at bare kampen mellom Stabæk og Strømsgodset kunne blitt avviklet som normalt.

Se også: - Skulle ikke streika

De 95 eliteseriespillerne som er tatt ut i streik vil ikke kunne trene på klubbenes område eller med klubbenes utstyr.

NFF opplyser at de mandag vil ta stilling til hva som blir konsekvensene for neste NM-runde. Den skal etter planen spilles 25. og 26. mai.

Følgende klubber er tatt ut i streik: Brann, Fredrikstad, Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund.

Fotballpresident Yngve Hallén ber partene i fotballstreiken komme til enighet raskest mulig.

– Vi er ikke part i streiken, men en streik betyr at vi ikke får gjennomført de kampene der arbeidstakerne er i streik, sier Hallén til NTB.

Helgens serierunde blir utsatt som følge av fotballstreiken.

– Ingen ønsker å ha en slik konflikt, verkene de involverte partene eller de som blir skadelidende parter. Jeg vil ikke blande meg inn i konflikten, men oppfordrer begge partene til å legge sjel i dette for å få løst situasjonen. Vi håper de kommer raskt til enighet, sier Hallén.

Personvernpolicy