Meny

Denne raste ut på skolevei

LØSNET FRA FJELLSIDEN: Denne kjempesteinen landet på skoleveien i Verdal. Ingen personer kom til skade, men mange ble forsinket til jobb og skole. Foto: Statens Vegvesen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor er glad for at skolebussen ikke ble truffet av steinen på 30 tonn.

Natt til torsdag løsnet steinblokken fra et fjell og rullet omtrent 100 meter til den stanset på fylkesvei 160 i Verdal i Nord-Trøndelag. Raset skjedde omtrent en kilometer øst for Skjækerfossen, ifølge adressa.no.

Steinen landet midt i veibanen, men heldigvis traff den ingen kjøretøy.

Veien var stengt frem til klokken 13.30 i dag, da en geolog i samråd med Veitrafkksentralen bestemte at det var forsvarlig å åpne for trafikk.

- Jeg ble forskrekket

Wenche Anita Bratli, rektor ved Volden skole i Verdal, tenker med gru på hva som kunne vært utfallet dersom steinen hadde løsnet fra fjellsiden på et annet tidspunkt.

- Jeg ble forskrekket da jeg så den. Den kunne gjort mye galt hadde den kommet på et annet tidspunkt. Skrekkscenarioet hadde vært om den hadde landet på skolebussen, sier Bratli til adressa.no.

- Slapp plutselig taket

Steinblokka ble oppdaget av en forbipasserende bilist. Ifølge sjefsingeniør Torbjørn Holstad ved Statens vegvesen region midt, måler blokka et sted mellom ti og tolv kubikkmeter.

Området er ikke spesielt rasutsatt, og Statens vegvesen kjenner ikke årsaken til raset.

- Den har trolig plutselig bare sluppet taket. Det har ikke vært mye nedbør i det siste, sier Holstad. 

Les flere nyheter her

Populært