Meny

Familien til Hawaii for å lete etter savnet professor

Familien til Are Hjørungnes (40) drar selv til Hawaii for å lete etter den savnede nordmannen. Foto: Universitetet i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til den savnede norske professoren på Hawaii drar til øya for å fortsette letingen etter at det offisielle søket er innstilt. De får hjelp av frivillige og det norske konsulatet.

– Vi mister aldri håpet. Vi skal finne ham. Vi finkjemmer området, og det er rundt 80 personer som deltar i leteaksjonen, sier Nina Fasi, den norske konsulen på Hawaii, til Adresseavisen.

Les også: Søket etter savnet nordmann avsluttet

De har snakket med professorens søster, som også er optimistisk med tanke på å finne ham i live.

Den 40 år gamle professoren fra Malvik i Sør-Trøndelag, som er på Hawaii som gjesteforeleser ved et universitet i Honolulu, forsvant av ukjente grunner fra gruppen han trente med lørdag. Også et politihelikopter med varmesøkende kamera har fløyet over området uten å finne spor etter mannen.

Les også: Savnet siden lørdag

40-åringen hadde verken mobil eller proviant med seg, men konsulen påpeker at stedet bare ligger ti minutter med bil fra bebyggelse.

– Og været er bra. Det er verken regn eller tåke, og temperaturen ligger på rundt 25 grader. Jeg har hørt om personer som har overlevd i åtte dager i dette området uten mat eller vann, så vi er ved godt mot, sier hun til avisa.

Les også: Ingen spor etter savnet professor

Les flere nyheter her

Populært