Har ikke funnet bevis for at Pakistan skjulte bin Laden

HER BODDE TERRORLEDEREN: Osama bin Laden ble skutt og drept i dette huset i Abbottabad i Pakistan. Foto: Scanpix
HER BODDE TERRORLEDEREN: Osama bin Laden ble skutt og drept i dette huset i Abbottabad i Pakistan. Foto: Scanpix

USA konkluderer med at de pakistanske lederene ikke visste om skjulestedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har ikke funnet noen holdepunkter for at det pakistanske lederskapet visste at terrorlederen Osama bin Laden befant seg i Pakistan, melder Reuters.

- Jeg har ikke sett noen beviser på at lederskapet i Pakistan visste hvor al-Qaida-lederen holdt til før raidet. Faktisk så har jeg sett noen bevis som tyder på det motsatte, sier USAs forsvarsminister Robert Gates.

Les også: al-Qaida har utpekt ny militærleder

Bin Laden ble drept i Abbottabad i Pakistan tidligere denne måneden. Hendelsen gjorde at flere i den amerikanske kongressen ønsket seg en tøffere tilnærming mot landet. Men admiral Mike Mullen advarer mot aksjoner som kan forverre forholdet mellom USA og Pakistan.

- Vi må fortsette den hjelpen som vi har gitt til det pakistanske folk, sier Mullen.

USAs forsvarsminister mener Pakistan allerede har betalt en stor pris i form av ydmykelse og skadet rykte etter hendelsen.

- Hvis jeg var i pakistanske sko, ville jeg sagt at vi allerede hadde betalt en pris. Vi er blitt ydmyket. Vi var blitt vist at amerikanerne kan komme hit og gjøre dette ustraffet.

Forsvarsministeren bemerket også at pakistanerne har sagt seg villig til å gå etter afghanske opprørsledere, for dermed å unngå at USA selv gjør det.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy