Årets blinkskudd?

En flypassasjer tok unikt bilde av romfergen Endeavour fra flysetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romfergen Endeavour har akkurat brutt gjennom skylaget under oppskytningen, og flypassasjer Stefanie Gordon har akkurat fisket opp mobilen for å forevige det unike skuet hun hadde fra flysetet. Foto: Stefanie Gordon (AP Photo)Romfergen Endeavour har akkurat brutt gjennom skylaget under oppskytningen, og flypassasjer Stefanie Gordon har akkurat fisket opp mobilen for å forevige det unike skuet hun hadde fra flysetet. Foto: Stefanie Gordon (AP Photo)

Hittil har mer enn 700.000 mennesker sett bildene til kvinnen som dro frem iPhonen sin fra flysetet og foreviget den unike oppskytningen av romfergen.

Bedre enn proffene

Hennes bilder fra over skylaget slår bildene fra de mange proffotografene som befant seg på bakken for å ta bilder av oppskytningen fra Kennedy Space Centre, sammen med rundt en halv million mennesker som fulgte med.

I tillegg fulgte millioner av TV-seere med på direktesendinger verden rundt.

Les også: Siste reis for romferja Endeavour

Flypassasjeren Stefanie Gordon (33) ante ikke hvor mye oppmerksomhet hennes tilfeldige bilder skulle få da hun hentet frem mobilen for å ta bildene etter at hun satte seg på flyet som var på vei fra New York til West Palm Beach, der hun skulle besøke slektninger mandag kveld.

For samtidig som flyet hennes var i luften over Florida ble nemlig romfergen Endeavour sendt opp fra bakken fra Kennedy-senteret til sin aller siste romferd.

Sjeldent syn

Etter å ha sovet seg gjennom mesteparten av flyturen så hun plutselig ut vinduet og oppdaget Endeavour stige opp fra skylaget under.

Hun bråvåknet og fisket kjapt opp telefonen sin for å forevige det spektakulære synet.

Etter landing i Palm Beach la 33-åringen ut tre bilder og et 12 sekunder langt videoklipp på Twitter, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Telefonen sluttet rett og slett ikke å ringe, forteller hun til nyhetsbyrået AP.

I løpet av kort tid hadde 700.000 mennesker sett Stefaines mobilbilder, som hadde spredt seg på Internett i en enorm fart . En av dem som fanget opp Twitter-feeden hennes var fotoredaktøren i Washington Post, Anne Farrar.

Les også: Romfergen Discovery på siste reis

– Vi fikk vist frem oppskytinga på en helt ny måte. Det så nesten ut som et undervannsbilde, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Endeavour ble sendt ut på sitt aller siste oppdrag mandag 16. mai. Foto: Stefanie Gordon (AP Photo)Endeavour ble sendt ut på sitt aller siste oppdrag mandag 16. mai. Foto: Stefanie Gordon (AP Photo)

Ønsker jobb

Stephanie Gordon er for tiden arbeidsledig, men håper på at bildene kan hjelpe henne til å få seg jobb. Hun ville ikke ha takket nei til en fotografjobb dersom noen skulle ha behov for hennes tjenester, sier hun etter all oppmerksomheten hun har fått de siste dagene.

Så sent som i februar i år ble romfergen Discovery sendt ut i rommet på fartøyets aller siste reis, og også i forbindelse med denne oppskytningen klarte en annen flypassasjer, Neil Monday, å forevige sekvensen med sitt mobilkamera.

Les også: Romferge landet for siste gang

Etter at oppskytingen av romfergen Endeavour hadde vært utsatt flere ganger, kunne den endelig ta av fra Kennedy Space Center mandag 16. mai. Fartøyet skal tilbringe 16 dager i verdensrommet før den skal permitteres og plasseres på et muséum i Los Angeles.

Mye oppmerksomhet

Turen har fått særlig stor oppmerksomhet fordi kapteinen på fergen, Mark Kelly, er ektemannen til kongressmedlem Gabrielle Giffords som ble skutt i hodet under et attentatforsøk i Tuscon, Arizona, tidligere i år. Hun er nå på bedringens vei og var også til stede under oppskytingen fra basen i Florida.

Les også: Reiser fra kona

Etter at Endeavour er tilbake fra oppdraget i verdensrommet er det kun romfergen Atlantis som står tilbake som NASAs operative romfergepark. Etter planen skal også dette fartøyet pensjoneres snart og vil legge ut på sin siste tur i løpet av sommeren.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy