Søket etter savnet nordmann avsluttet

Lokalt politi og brannvesen har innstilt søket etter den norske universitetsprofessoren Are Hjørungnes som forsvant under en løpetur i et fjellområde på Hawaii lørdag. Medlemmer fra treningslaget som nordmannen var med i sier imidlertid at de vil fortsette å lete til de finner ham. Arkivfoto: Universitetet i Oslo
Lokalt politi og brannvesen har innstilt søket etter den norske universitetsprofessoren Are Hjørungnes som forsvant under en løpetur i et fjellområde på Hawaii lørdag. Medlemmer fra treningslaget som nordmannen var med i sier imidlertid at de vil fortsette å lete til de finner ham. Arkivfoto: Universitetet i Oslo

Letemannskapene på Hawaii har innstilt søket etter den savnede nordmannen Are Hjørungnes, men frivillige vil fortsette å lete til de finner ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store letemannskaper fra brannvesen, politi, myndighetene og frivillige har lett etter den norske professoren Are Hjørungnes som forsvant i et fjellområde på Hawaii under en organisert løpetur lørdag.

Aksjonen skal nå være avsluttet, melder den lokale TV-stasjonen Hawaii News Now på sine nettsider.

Les også: Savnet siden lørdag

Frivillige fortsetter

Det er likevel ventet at frivillige kommer til å fortsette leteaksjonen på eget initiativ. Blant annet vil medlemer fra treningslaget Hawaiian Ultra Running Team (HURT), som nordmannen selv var en del av, fortsette søket.

– Vi skal fortsette å lete dag og natt til vi finner ham, for vi vet han er der ute, sier HURT-lederen Cheryl Loomis til lokale medier.

Brannvesenet har på sin side gjennomført et systematisk søk i det store turområdet, men mener at det etter så lang tid er svært liten sjanse for at Hjørungnes fortsatt befinner seg et sted på stien.

– De har ikke funnet noen ting ennå, sa den norske konsulen på Hawaii, Nina Fasi, til NRK.no tirsdag kveld.

Vanligvis avsluttes søk etter savnede personer etter tre dager, men Fasi fortalte til NRK at søket etter den norske 40-åringen ble tatt opp igjen tirsdag, der både politi, brannvesen og hunder deltok i letingen etter universitetsprofessoren.

Hjørungnes er gjesteforeleser ved Manoa-universitetet i Honolulu på Hawaii. Ifølge Fasi har mange personer fra det lokale universitetet meldt seg frivillig til å hjelpe til med å lete etter nordmannen.

Les også: Ingen spor etter savnet professor

Vanskelig område

Området der nordmannen forsvant er stort og skal være vanskelig å orientere seg i om man ikke er spesielt godt kjent der fra før av. Et innviklet nettverk av stier gjør terrenget vanskelig, og det å anta hvilken retning nordmannen skal ha tatt kan det bare spekuleres i ifølge letemannskapene.

Are Hjørungnes forsvant i forbindelse med en treningstur da treningslaget stanset opp for å drikke vann. Nordmannen skal ha begynt å løpe innen de andre løperne var klare. Han skal ifølge en av lagkameratene ha løpt i en annen retning enn den planlagte, melder en lokalavis.

Bilen til nordmannen ble allerede dagen etter forsvinningen funnet på en parkeringsplass i området. I den lå også hans mobiltelefon, og letemannskapene er derfor sikre på at han ikke har hatt den med seg på løpeturen.

Stor interresse

Selv om sporene etter 40-åringen er minimale, sier konsulen at nyhetsmediene på Hawaii har fulgt forsvinningsmysteriet nøye.

– Interessen er kjempestor blant de lokale nyhetsmediene. Alle TV-stasjonene viser bilder av ham og ber folk ta kontakt dersom de har sett noe av interesse, forteller Fasi til NRK.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy