Meny

Mann varslet selv om drap i Grimstad

En 33 år gammel mann ble tirsdag funnet drept i en leilighet i Grimstad. En jevnaldrende mann er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Ernest Boswara / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene oppsøkte selv politiet med beskjed om at han hadde skutt en jevnaldrende mann i Grimstad 17. mai. En 33-åring ble like etter funnet drept og melderen er siktet for drapet.

– Operasjonssentralen i Agder ble kontaktet av en mann som ringte på callinganlegget til Grimstad politistasjon. Han kom i kontakt med operasjonsleder og fortalte at han hadde skutt en person på en adresse i Grimstad sentrum. Vi rykket ut med politipatruljer og ambulanser og på stedet ble det funnet en person som var død, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til NTB.

Klokka var 15.14 da den siktede oppsøkte politistasjonen i Grimstad. Da hadde politiet like før blitt varslet om drapet av en annen person i bygningen, sier politiadvokat Julie Møller Digre til Agderposten.

Politiet satte umiddelbart i gang teknisk og taktisk etterforskning.

Rolig nabolag

Skyteepisoden skjedde inne i et hus i et rolig nabolag i byen, opplyser politiadvokaten. I løpet av ettermiddagen og kvelden 17. mai satte politiet i gang avhør av vitner i området.

– Vi har vitner, men jeg har ingen kjennskap til om de var vitne til selve hendelsen. Det skjedde inne i et hus, men det er jo mye folk på farten 17. mai, sier politiadvokaten.

Mannen i 30-åra som varslet om at han hadde skutt en person, ble hentet av en politipatrulje i Grimstad og pågrepet. Han er siktet for forsettlig drap.

Mannen skal ifølge Dagbladet være kjent for politiet fra tidligere straffbare forhold.

Avhør

Politiet håpet tirsdag kveld å få gjennomført avhør av den siktede mannen allerede samme kveld.

– Han er selvsagt preget av det som har skjedd, og får nødvendig hjelp om han trenger det. Ellers blir han her hos oss. Han er i varetekt i Arendal. Han kunne gjøre rede for seg da han meldte seg, og vi fant en død mann der han sa han ville være, sier Julie Møller Digre.

Det er foreløpig ukjent om politiet har gjort beslag av noe skytevåpen. Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom den siktede og offeret, men venner av de to opplyser til lokalavisa at de var kamerater.

Det er en mann fra Aust-Agder som er drept, ifølge fvn.no.

Saken oppdateres

Les flere nyheter her

Populært