Cavendish slo tilbake mot jukseanklagene

VANT: Mark Cavendish var raskest på Giro d'Italias 10. etappe. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / Scanpix.
VANT: Mark Cavendish var raskest på Giro d'Italias 10. etappe. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / Scanpix.

HTC-syklisten Mark Cavendish var sterkest mot slutten og spurtslo Alessandro Petacchi og Francisco Ventoso i kampen om seieren på Giro d'Italias 10. etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjedde bare timer etter at blant annet Ventoso beskyldte Cavendish for å ha jukset ved å støtte seg til en bil opp vulkanen Etna på den 9. etappen søndag.

– Han burde blitt diskvalifisert for å ha holdt seg til bilen under klatringen opp Etna. Det er skamfullt. Alle andre jobber livet av seg for å komme i mål før tidsgrensen, mens én rytter blir hjulpet av en bil, raste Ventoso.

På tirsdagens etappe lå Cavendish på hjulet til Petacchi (Lampre) og fikk sjansen til å angripe 150 meter før mål. Det gjorde han for alvor og tok sin første etappeseier i årets Giro.

– Laget var fantastisk i dag. Vi gjorde jobben, og avslutningen var perfekt, sa Cavendish til italiensk TV etter løpet.

Petacchi ble også forbikjørt av Movistars Ventoso og måtte ta til takke med 3.-plassen. Beste nordmann ble BMC-rytteren Alexander Kristoff på en imponerende 9.-plass.

Den rosa ledertrøyen beholdt dopingmistenkte Alberto Contador, som vant søndagens etappe. Han har 59 sekunders forsprang på hviterussiske Kanstantsin Sivtsov i sammendraget.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy