Cavendish slo tilbake mot jukseanklagene

VANT: Mark Cavendish var raskest på Giro d'Italias 10. etappe. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / Scanpix.

HTC-syklisten Mark Cavendish var sterkest mot slutten og spurtslo Alessandro Petacchi og Francisco Ventoso i kampen om seieren på Giro d'Italias 10. etappe.

Det skjedde bare timer etter at blant annet Ventoso beskyldte Cavendish for å ha jukset ved å støtte seg til en bil opp vulkanen Etna på den 9. etappen søndag.

– Han burde blitt diskvalifisert for å ha holdt seg til bilen under klatringen opp Etna. Det er skamfullt. Alle andre jobber livet av seg for å komme i mål før tidsgrensen, mens én rytter blir hjulpet av en bil, raste Ventoso.

På tirsdagens etappe lå Cavendish på hjulet til Petacchi (Lampre) og fikk sjansen til å angripe 150 meter før mål. Det gjorde han for alvor og tok sin første etappeseier i årets Giro.

– Laget var fantastisk i dag. Vi gjorde jobben, og avslutningen var perfekt, sa Cavendish til italiensk TV etter løpet.

Petacchi ble også forbikjørt av Movistars Ventoso og måtte ta til takke med 3.-plassen. Beste nordmann ble BMC-rytteren Alexander Kristoff på en imponerende 9.-plass.

Den rosa ledertrøyen beholdt dopingmistenkte Alberto Contador, som vant søndagens etappe. Han har 59 sekunders forsprang på hviterussiske Kanstantsin Sivtsov i sammendraget.