Meny

Savnet siden lørdag

SAVNET: Den norske professoren Are Hjørungnes (40) forsvant på løpetur lørdag. Foto: Universitetet i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter den norske professoren Are Hjørungnes (40) fortsetter på overtid på Hawaii.

40-åringen fra Oslo forsvant under en løpetur lørdag på øya Oahu i Hawaii lørdag.

Les også: Ingen spor etter savnet professor

- Vi har fått beskjed fra Hawaii om at søket etter den savnede vil fortsette utover dagen. Vanligvis avsluttes letingen etter tre dager, men vi har fått forsikring om at den vil fortsette en dag til, sier pressevakt Mathias Rongved i Utenriksdepartementet til ABC Nyheter tirsdag kveld.

Hjørungnes er knyttet til Universitet i Oslo, men har det siste året vært gjesteforeleser ved et universitet på Hawaii, hvor han skal undervise fram til juli. Overfor ABC Nyheter bekrefter UD at familien i Norge er varslet om forsvinningen.

Det er satt inn store ressurser i letingen. I tillegg til brannvesen og politi deltar også en rekke frivillige i letingen.

Det er det norske generalkonsulatet i San Fransisco, norges nærmeste fagstasjon, som holder kontakt med lokale myndigheter.

Forsvant under løpetur

Nordmannen forsvant under en treningsøkt sammen med et lokalt lag for langdistanseløpere. Han var i et følge med cirka åtte personer, ifølge en hawaiiansk nettavis . De skal ha løpt drøyt 13 kilometer da nordmannen forsvant, melder den lokale fjernsynsstasjonen Hawaii News Now. Cherryl Loomis, en av løperne, forteller til avisen at han stoppet for en drikkepause da professoren løp forbi.

- Han tok en feil sving, forteller Loomis.

Mike Minch fra klubben Hawaiian Ultra Running Team sier at det er lett å miste retningssansen om man ikke er kjent i det store nettverket av stier i området.

Leter i stort område

Politiet i Honolulu søkte i går med flere hunder, spesialtrente letemannskaper, samt helikopter.

- Et omfattende søk både på og utenfor stien, fra bakken og fra luften, har ikke gitt resultat, sier talsmann for leteaksjonen, Terry Seelig.

Nordmannen er gjesteforeleser ved Manoa-universitetet i Honolulu på Hawaii.

– Hans nøyaktige posisjon er ukjent, så vi leter i et svært stort område, sier Lionel Camara i Honolulus brannvesen.

Les flere nyheter her


View Leteaksjon etter nordmann in a larger map
Populært