Meny

Stolt Solbakken vil løfte Köln

Ståle Solbakken med sin forgjenger Volker Finke tirsdag. Foto: Ina Fassbender / Reuters / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En drøm om mesterligaspill og dårlige tyskkunnskaper var blant tingene Ståle Solbakken avslørte da han tirsdag ble presentert som trener for Köln.

Det var en smilende og stolt Ståle Solbakken som møtte pressen i 1. FC Kölns lokaler på 17. mai, ifølge sporten.dk.

– Ich heisse Ståle Solbakken, åpnet han med, før han unnskyldte sine manglende tyskkunnskaper og slo over til engelsk.

– Når det blir august, skal jeg kunne gjøre meg forstått på tysk. Jeg begynner straks med tysktimer, lovet han.

Til pressekorpset fridde nordmannen ved å skryte av den tyske ligaen. Samtidig avslørte han sin egen tro på at han kan være rett mann til å løfte Köln til nye høyder.

Les også: Solbakken forstår kritikerne

Selvsikker

– Jeg er stolt over å bli valgt som Köln-trener. Ikke minst på grunn av klubbens berømte historie. Bundesligaen er en mye bedre serie enn den danske, og den har mange flere tilskuere. Og den er så jevn at jeg tror en god trener kan gjøre en forskjell, sa Solbakken med et selvsikkert smil.

Kontrastene til FC København, hvor hedmarkingen var folkehelt, er mange. En av tingene han trolig vil savne er spill i mesterligaen, men det bekymret ikke Solbakken veldig.

– Champions League er den største turneringen man kan spille i, men selv lag som Barcelona må også konsentrere seg om den hjemlige serien. Første prioritet er å gjøre det godt i Bundesligaen. Men om Köln plutselig skulle befinne seg i Champions League, vet jeg at jeg har gjort en god jobb, sa han.

Les også: Solbakken blir Köln-trener

Risikojobb

Helt trygg i trenerstolen er nordmannen imidlertid ikke, om man skal følge Kölns trenerstatistikk. Solbakken uttalte at han er klar på at han tar over en risikabel jobb historisk sett.

– Det kan man se når man kikker på hvor mange trenere klubben har hatt de siste ti år. Men jeg går inn i jobben med åpne øyne. Jeg har hatt noen samtaler med sportsdirektøren, og jeg er sikker på at vi vil det samme med fotballen, mente nordmannen.

I Danmark avsluttes sesongen i slutten av mai. Tiden etter det vil Solbakken bruke til å bli kjent med sine nye spillere, samt å lære tysk og få på plass familien i Köln.

– Jeg vet at det ligger mye hardt arbeid foran meg nå, og tysken vil jeg jobbe med. Planen er at familien kommer ned slik at vi er på plass til skoleåret starter, avsluttet Kölns nye hovedtrener.

Les flere nyheter her

Populært