Skulket stortingsjobb og dro til Syden

FrP-politiker Per-Willy Amundsen som droppet sine plikter på Stortinget og tok med seg kona på Syden-ferie. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
FrP-politiker Per-Willy Amundsen som droppet sine plikter på Stortinget og tok med seg kona på Syden-ferie. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Stortingets lange ferier var ikke nok for Per-Willy Amundsen (Frp), som droppet en komitéreise og innvilget seg selv en ekstraferie på Kreta med kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amundsen sier til VG at han rett og slett trengte en pause sammen med kona i en stresset jobb- og familiehverdag.

– Vi følte et behov for å reise bort samen. Vi er begge fulltidspolitikere, og når det dukket opp en åpning som passet for oss begge, prioriterte vi å reise bort, sier Frp-representanten, som også har et barn på snart ett år.

Nå kan det se ut til at åpningen ble skapt mer enn den dukket opp. Mellom Stortingets elleve dager lange påskeferie og tre måneder lange sommerferie, droppet Amundsen en reise med kommunalkomiteen for å kunne dra på ferie. Han sier han klarerte dette med partiets «innpisker» Bård Hoksrud. Det er ikke nok for partileder Siv Jensen.

– I helt spesielle tilfeller kan en slik tillatelse gis av parlamentarisk ledelse. Men det skal være svært god grunn, og det forekommer svært sjelden, sier Jensen. Hun var ikke informert om turen.

Visepresident Marit Nybakk (Ap) påpeker at møteplikten for Stortingets medlemmer også gjelder komitéreiser. Kollega Per-Kristian Foss (H) mener det er respektløst overfor kolleger og velgere når Amundsen drar på ferie i stedet for jobb.

– Det er mulig jeg ikke burde reist bort disse dagene, og jeg legger meg flat hvis dette kan oppfattes som at jeg ikke tar komitéreisene på alvor, sier Amundsen.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy