Sørum ydmyket Rosenborg

Haugesund gjorde det vanskelig for Rosenborg og tok med seg alle poengene fra Lerkendal mandag. Her er Umaru Bangura i duell med Daniel Fredheim Holm. Foto: Ned Alley, SCANPIX
Haugesund gjorde det vanskelig for Rosenborg og tok med seg alle poengene fra Lerkendal mandag. Her er Umaru Bangura i duell med Daniel Fredheim Holm. Foto: Ned Alley, SCANPIX

Haugesunds Thomas Sørum senket et tafatt Rosenborg med kveldens eneste scoring på Lerkendal 16. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund lå nest sist på tabellen foran fotballens festdag, men så ikke ut som et bunnlag foran en fullsatt Lerkendal. Åtte minutter ut i annen omgang dro Daniel Bamberg seg fri fra Mikael Lustig og skrudde ballen nydelig inn på hodet til Thomas Sørum, som bare kunne styre den forbi en utspilt Rosenborg-keeper.

Scoringen var Sørums fjerde for sesongen og var nok til å sikre Haugesunds tre første bortepoeng.

Svake hjemme

Hjemmefansen ventet målfest hjemme mot Haugesund, men ble i stedet snytt for alle poengene. Dermed står Janne Jönsson med fattige fire poeng og to tap på eget gress. Det er ikke godt nok for et kravstort Rosenborg-publikum.

Haugesund var farligst de første 45 minuttene på Lerkendal. Gjestene kunne tatt ledelsen allerede i kampens 2. minutt, da Nikola Djurdjic kom alene med Daniel Örlund, men Rosenborgs sisteskanse fikk avverget til corner.

Noen få minutter senere måtte Örlund gi retur på et knallhardt langskudd fra Jacob Sørensen. Djurdjic var kjapt fremme på returen, men avsluttet ikke rent.

Etter et snaut kvarter svarte Rosenborg. Jonas Svensson, som debuterte fra start, forsøkte seg med et skudd fra 20 meter, men ballen strøk like utenfor stolpen til Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret.

Haugesund fortsatte å skape de største sjansene etter pause. Et kvarter ut i annen omgang la Sørum til rette for Djurdjic, som klinket til på volley fra 16 meter. Örlund fikk akkurat slått ballen til corner.

Rosenborg stanget

Rosenborg fortsatte å stange mot forsvarsmuren til Haugesund, et mannskap som sto med hele 17 baklengsmål før mandagens oppgjør på Lerkendal.

I kampens 71. minutt var Haugesund centimeter fra å doble ledelsen på corner, men linjemannen holdt flagget nede da ballen ble klarert fra målstreken.

Et snaut kvarter før slutt satte Rosenborg-trener Janne Jönsson innpå Mushaga Bakenga for å jage utligning. Bakenga var farlig frampå og kunne med litt hell ha scoret på første berøring.

På overtid kom sjansen hele Lerkendal ventet på. Rosenborgs klinket til fra kloss hold, men Haugesund fikk klarert i siste sekund. Dermed kunne mannskapet til Jostein Grindhaug reise hjem til Haugesund med flagget til topps.

Les flere nyheter

Personvernpolicy