Donald Trump trekker seg

Milliardæren Donald Trump har varslet at han ønsket å overta Det hvite hus, men har nå endret planer, ifølge CNN. Foto: Scanpix
Milliardæren Donald Trump har varslet at han ønsket å overta Det hvite hus, men har nå endret planer, ifølge CNN. Foto: Scanpix

Stiller likevel ikke til presidentvalg i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmanen Donald Trump kunngjør at han ikke stiller som kandidat til det amerikanske presidentvalget i 2012, melder CNN.

I november i fjor sa milliardæren til ABC News at han seriøst vurderte å stille som kandidat for Republikanerne i presidentvalget i 2012. Han kunne «lett» spandere 200 millioner dollar fra sin egen lommebok på veien til presidentstolen, uttalte han.

Men mandag gir han offisielt opp presidentdrømmen. I en uttalelse gjengitt av ABC News skriver Trump at han fortsatt er «overbevist om at hvis jeg hadde stilt ville jeg vunnet primærvalget og til sist presidentvalget».

Begrunnelsen for at han trekker seg skal være at forrentninger er han største lidenskap, og at han ikke klar for å forlate privat sektor.

En av Trumps fanesaker har vært å gjenopprette respekten for USA i utlandet, spesielt blant kinesere. Hadde han gjort alvor av planene, ville han ha endt opp med å kjempe mot Sarah Palin.

President Barack Obama måtte tidligere denne måneden vise frem sin offisielle fødselsattest for å bevise at han faktisk er født i USA, noe Trump hadde sådd tvil om.

Les også: Trump vil undersøke Obamas fødselsattest

Da journalister og kjendiser var samlet under den årlige korrespondentmiddagen i Det hvite hus, fikk Trump gjennomgå av Obama.

Les også: Obama gjorde narr av Trump

Les også: Nå vil han ha vitemålet

Personvernpolicy