Meny

Lege tiltalt for voldtekt av barn og utpressing

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En overlege er tiltalt for fem voldtekter av mindreårige, for utpressing og for å ha truet barn til seksuelle handlinger.

Den 39-årige helikopterlegen fra Hedmark er blant annet tiltalt for å ha fått fem unge jenter mellom 12 og 17 år til å utføre handlinger som i straffeloven sidestilles med voldtekt. Ifølge tiltalen skal ha truet barn til å filme og ta bilde av at de utfører seksuelle handlinger med seg selv.

39-åringen er også tiltalt for seksuell handling med ett barn og for å ha filmet henne mens hun lå i narkose på operasjonsbordet i Elverum. Ifølge tiltalen skal legen ha befølt den 13 år gamle jenten på de nakne brystene og ført en hånd over underlivet hennes, melder NTB.

Tiltalen, som ble tatt ut av statsadvokaten i Hedmark i dag inneholder over 60 forskjellige straffbare forhold. Ifølge førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe er det aktuelt å legge ned påstand om forvaring på inntil ti år.

Politiet har funnet hundrevis av bilder og filmer av unge jenter på fire PC-er og 11 mobiltelefoner hos overlegen. Helikopterlegen skal videre ha sendt seksuelle bilder av unge jenter til rike menn. Dersom de sendte bilder tilbake, presset han dem for penger. Ifølge tiltalen skal legen ha presset 14 menn til å betale ham tilsammen 586.000 kroner mellom 2004 og 2008.

Overlegen har erkjent straffskyld for å ha truet til seg nakenbilder av seks mindreårige jenter, samt for økonomisk utpressing av én mann. Han jobbet på sykehuset Innlandet og hos Norsk Luftambulanse, men mistet legeautorisasjonen i desember i fjor.

Populært