Kamerater voldtok kvinne etter tur – fikk fem års fengsel

To menn på 26 og 39 år er i Gulating lagmannsrett dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en kvinne på en byggeplass i Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten skjerpet straffen fra tingretten hvor mennene fikk fire år og tre måneders fengsel, skriver nettutgaven til Stavanger Aftenblad.

Voldtekten skjedde i et lokale som var under oppussing i Sandnes sentrum 29. juni i fjor. Etter en kveld på byen ble kvinnen med en kamerat av de to mennene hjem. Inne i bygningen ble hun senere voldtatt etter tur av de to kameratene.

Ventet på tur

Vitner har forklart at mennene oppholdt seg sammen i etasjen hvor overgrepene fant sted.

– Det kan derfor ikke være tvilsomt at de begge visste om hva den annen foretok seg og at de ventet på tur for å komme til, heter det i dommen.

Retten mener derfor mennene styrket hverandres beslutning om å forgripe seg på kvinnen. Det anses som straffeskjerpende.

Begge de tiltalte har hele tiden nektet straffskyld. 39-åringen nektet først for å ha hatt sex med kvinnen, men etter at politiet fant DNA-materialet hans på klærne hennes, endret han sin forklaring. Han påsto da at samleie hadde vært frivillig.

26-åringen innrømmet å ha hatt sex med kvinnen, men sa hun hadde vært med på det. Også hans DNA ble funnet på kvinnens klær.

Utnyttet i sårbar situasjon

Lagmannsretten mener mennene utnyttet kvinnens beruselse og hjelpeløshet. Kvinnen befant seg i en risikofylt situasjon, ettersom hun var beruset, og hadde fulgt med en mann til et ukjent sted midt på natten.

– Det skal likevel vektlegges som en skjerpende omstendighet at de tiltalte utnyttet hennes hjelpeløshet ved å forgripe seg på henne, heter det i lagmannsrettens dom.

I tillegg til fengselsstraff er mennene dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner hver i oppreisning.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy