Meny

Bombetrussel i London før dronningbesøk til Irland

Et spesialteam fra London-politiet undersøkte et kumlokk som noen hadde tuklet med mandag. Politiet bekrefter at de har mottatt en bombetrussel. Foto: REUTERS / Andrew Winning / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bombetrussel førte til at politiet sperret av flere gater i sentrum av London mandag, dagen før den britiske dronningen skal besøke Irland.

Politiet bekreftet mandag at de hadde mottatt en bombetrussel, men at trusselen ikke pekte mot noe spesielt tidspunkt eller sted. Trusselen kom fra irske, republikanske utbrytere, bekrefter politiet.

De oppfordrer byens innbyggere til å fortsette sine gjøremål som normalt, men samtidig være på vakt.

Kumlokk

Politiet sperret av gater i nærheten av Buckingham Palace i sentrum av den britiske hovedstaden. Det ble meldt at noen hadde tuklet med et kumlokk utenfor en bygning ved siden av huset der utenriksminister William Hague bor.

– Trusselnivået fra Irland-relatert terror har ikke økt og ses fortsatt som betydelig, noe som betyr at det er stor sannsynlighet for et angrep, opplyste politiet.

Politiet gjennomførte også en kontrollert sprengning av en mistenkelig bag i en sentrumsgate, men det viste seg å ikke være en bombe i bagen.

Følsomt besøk

Trusselen mot London kommer dagen før dronning Elizabeth innleder det første besøket til en britisk monark i Irland siden landet ble uavhengig i 1922.

Besøket er følsomt for mange irer etter de mange tiårene med blodig og bitter strid mellom irske republikanere og britiske myndigheter.

Det er iverksatt strenge sikkerhetstiltak i forbindelse med dronningens besøk i Dublin. Politiet har fryktet at gruppen som kaller seg Real IRA, utbryter fra den irske republikanske hær (IRA) vil forsøke å gjennomføre et angrep. Gruppen sto bak drapet på en katolsk politimann i forrige måned.

Gerry Adams, lederen for IRAs politiske fløy Sinn Féin, kaller dronningbesøket forhastet og ufølsomt.

Sikkerheten på De britiske øyer er også styrket fordi USAs president Barack Obama skal besøke Irland og Storbritannia om en uke.

Les flere nyheter her

Populært