Meny

Fin 17. mai i sør – sludd i Finnmark

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av landet må belage seg på nedbør på nasjonaldagen. Unntaket er Sørlandet, som får opphold og pent 17. mai-vær.

Landets kaldeste 17. mai vil finnmarkingene oppleve, med temperaturer så vidt over null grader. Verre er det kanskje at det kommer snø eller sludd i hele fylket.

Mest nedbør er ventet i indre strøk og i sør, ifølge meteorologene.

Byger i øst

Du må helt til motsatt ende av landet for å finne de beste utsiktene for tirsdag.

– Det fineste 17. mai-været i sør kommer i Agder og Telemark. De får lettskyet og pent vær hele nasjonaldagen. Resten av Østlandet vil få regn natt til tirsdag. Det er ikke mye nedbør, men den vil holde seg til 08-09-tiden tirsdag. Så ligger det an til opphold, men mer nedbør utpå ettermiddagen, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt på Blindern, til NTB.

Vått i vest

Kollega Anstein Tjøstheim ved Vervarslinga for Vestlandet har et nedslående varsel som gjelder hele Vestlandet og Trøndelag.

– Det kan hende noen er heldige og får opphold mens togene går, men det skal bli regnbyger og litt kjølig overalt fra Rogaland til Trøndelag. Temperaturen blir nok over 10 grader – 12–13 grader maks, men i bygene blir det nok kaldere. Utover dagen blir det skiftende. På kysten blir det litt sol innimellom, men overveiende bygevær, sier Tjøstheim.

Kaldere i nord

I likhet med vestlendinger og trøndere må også de som bor sør i Nordland belage seg på å ha paraply med seg til 17. mai-arrangementene.

– Her ventes regnbyger og lett bris. Det beste været i nord kommer fra Lofoten og opp til Lyngen. Også her blir det litt regn av og til, men lite nedbør. Temperaturen i nord vil ligge rundt 10 grader, noe over enkelte steder i Nordland, sier vakthavende ved Vervarslinga for Nord-Norge, Gjermund Haugen til NTB.

I nord er det Longyearbyen som får den flotteste rammen rundt 17. mai-feiringen med opphold, bris og «pent vær», ifølge meteorologen.

Les flere nyheter her

Populært