Flere anklager mot IMF-sjefen

I helgen ble det kjent at den siktede IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (t.v.) også skal ha forgrepet seg på den franske TV-journalisten Tristane Banon tilbake i 2002. Foto: Arnulfo Franco / Daniel Janin (AFP Photo)
I helgen ble det kjent at den siktede IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (t.v.) også skal ha forgrepet seg på den franske TV-journalisten Tristane Banon tilbake i 2002. Foto: Arnulfo Franco / Daniel Janin (AFP Photo)

Dominique Strauss-Kahn anklages også å ha forgrepet seg på en fransk journalist i 20-årene for ni år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anklagene øker mot den siktede IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (62), som i helgen ble pågrepet for å ha forgrepet seg på en 32 år gammel stuepike ved et luksushotell i New York.

Les også: Leter etter DNA-bevis på IMF-sjefen

Nå er det kjent at Strauss-Kahn også skal ha forgepet seg på den franske TV-journalisten Tristane Banon i 2002.

Dette skal ha skjedd i forbindelse med et en intervjuavtale hun hadde i forbindelse med en bok hun skrev. Banon var på denne tiden i 20-årene.

I et TV-program i 2007 snakket den unge journalisten om hva hun hadde opplevd, men scenen der hun snakket om sin erfaring med «en politiker» ble navnet på IFM-sjefen klippet bort før det gikk på luften, skriver The Guardian.

- Jeg kom til en leilighet som var nesten helt tom. Det endte med at vi lå på gulvet og slåss. Han lykkes i å åpne BH-en min, fortalte hun ifølge The Guardian.

Se video: Her blir han ført bort

Søndag kveld gikk den franske politikeren Anne Mansouret, som er Tristane Banons mor, ut og identifiserte IMF-sjefen som politikeren som hadde forgrepet seg på datteren under et intervju i 2002.

Hun erkjente at hun hadde litt av skylden for at datteren ikke leverte inn en anmeldelse mot Dominique Strauss-Kahn . En av årsakene skal ha vært at det kunne skade ryktet hennes og forårsake skandale i familien. Banon er også fadderbarnet til Strauss-Kahns andre kone.

Les også: - Tror ikke på sex-anklagene

Mansouret sier nå at hun angrer på at hun snakket datteren bort fra å anmelde ham.

- Jeg bærer et tungt ansvar, sa Mansouret til fransk presse i går.

- Jeg kan fortelle at min datter, til tross for årene som har gått, fremdeles har det vanskelig. Jeg dro for å møte henne kvelden han ble tatt. Det var veldig vanskelig for henne.

Les også:

IMF-siktelse setter gresk krisehjelp i fare

Royal: - IMF-arrestasjonen er rystende

Strauss-Kahn mistenkt for sexovergrep

Personvernpolicy