Meny

Leter etter DNA-bevis på IMF-sjefen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk politi vil lete etter DNA-spor på kroppen til IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn, som er siktet for voldtektsforsøk.

Strauss-Kahns forsvarere opplyste søndag at 62-åringen har sagt ja til en rettsmedisinsk undersøkelse.

Ifølge avisa Wall Street Journal vil etterforskerne lete etter kloremerker og DNA fra kvinnen som sier hun er blitt forsøkt voldtatt.

Det betyr at sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) først vil møte i retten mandag, noe som er senere enn først antatt.

Søndag kveld amerikansk tid ble Strauss-Kahn ført bort i håndjern fra en politistasjon i bydelen Harlem i New York. Han så sliten ut og svarte ikke på spørsmål fra pressefolk på stedet.

Se video: Her blir han ført bort

– Ikke gjort noe galt

Forsvarerne hans bekrefter at IMF-sjefen er sliten, men utover det skal han være i god form.

– Han akter å forsvare seg med full kraft mot disse anklagene, og han nekter for å ha gjort noe som helst galt, sier advokat Benjamin Brafman.

Den 32 år gamle kvinnen som beskylder Strauss-Kahn for å ha forgrepet seg på henne, jobber som stuepike på luksushotellet Sofitel i New York. Hun har forklart at hun befant seg i IMF-sjefens suite da han plutselig kom naken ut fra badet.

– Han tvang henne til å utføre en seksuell handling på ham, sier en talsmann for politiet til nyhetsbyrået AFP.

Savnet telefonen

Den tidligere franske finansministeren skal først ha dratt kvinnen inn på soverommet og låst døren. 32-åringen har forklart at hun klarte å kjempe seg fri, men skal ha blitt innhentet og tvunget inn på badet. Her ble hun angivelig igjen tvunget til å utføre en seksuell handling.

IMF-sjefen ble senere pågrepet på et Air France-fly bare noen minutter før avgang til Paris. Politiet fant ham etter at han ringte hotellet for å spørre om betjeningen hadde sett mobiltelefonen hans.

Både den og flere andre personlige eiendeler ble liggende igjen da Strauss-Kahn dro fra hotellet på Manhattan til John F. Kennedy-flyplassen for å forlate USA.

Ikke diplomatisk immunitet

IMF-sjefen ble søndag identifisert av den 32 år gamle kvinnen, som pekte ham ut blant flere andre menn.

Det har vært spekulert i om Strauss-Kahn vil kunne påberope seg diplomatisk immunitet, men dette avvises av politiet i New York.

Politiet opplyser videre at også klærne til IMF-sjefen skal undersøkes i jakten på mulige DNA-spor. (©NTB)

Populært