Meny

- Tror ikke på sex-anklagene

Dominique Strauss Kahn (t.h.) med kona Anne Sinclair (t.v.).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kona til IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sier søndag hun ikke «tror et sekund» på anklagene om overfall og voldtektsforsøk mannen ble pågrepet for i New York.
- Jeg tror ikke et sekund på anklagene mot min mann. Jeg har ingen tvil om at hans uskyld vil bli fastslått, sier den velkjente journalisten Anne Sinclair i en uttalelse til AFP.

Hun ba om «anstendighet og tilbakeholdenhet» i kjølvannet av skandalen, som har skapt usikkerhet omkring de innledende delene av Frankrikes presidentvalg i 2012.

Allierte av Strauss-Kahn har også tatt ham i forsvar, og en hevdet skandalen er en konspirasjon for å forstyrre global økonomi.

Les også: Lynnedslag i fransk politikk og IMF

- Internasjonal konspirasjon

- Jeg er overbevist om at det er en internasjonal konspirasjon, sier Michelle Sabban, rådsmedlem i Paris-regionen og tilhenger av Strauss-Kahn, til AFP.

- Det er IMF de ønsker å halshugge, ikke så mye sosialistpartiets viktigste kandidat, sier hun, med henvisning til rykter om politiske interesser i pågripelsen av Strauss-Kahn.

På meningsmålinger har han blitt utpekt som en favorittkandidat til det franske presidentembetet.

- Dette er en ny form for politisk henrettelse, sier Sabban.

- De ønsker å blokkere IMF. Dette er internasjonal finansindustri.


Strauss-Kahn har ennå ikke formelt erklært at han akter å stille som presidentkandidat for det sosialistiske opposisjonspartiet, og reiser fremdeles jorden rundt som leder for det Internasjonale pengefondet, som har en nøkkelrolle i håndteringen av finanskrisen.

Politiet pågrep ham på et fly i ferd med å ta av fra New York lørdag og siktet ham for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotellrom. Amerikanske medier sier hun kom inn på rommet hans i den tro at det var tomt.

Les også: Strauss-Kahn siktet for sexovergrep

- Ulikt ham

Strauss-Kahns advokater sier han vil avvise alle anklagene og si seg ikke skyldig. Han er ventet å måtte møte for en dommer i New York senere søndag.

- Det er ulikt ham. Alle vet at hans svakhet er forførelse, kvinner. Det er slik de tok ham, sier Sabban.

- Hvordan kan man komme seg inn i rommet til IMF-sjefen på det viset? Og så gikk han bare rolig på flyet?

Meningsmålinger har tidligere vist at Strauss-Kahn kan komme til å slå Nicolas Sarkozy i neste års presidentvalg.

- Denne episoden er helt ulik Strauss-Kahn, mannen vi alle kjenner, sier en nær alliert, det sosialistiske parlamentsmedlemmet Jean-Marie Le Guen.

- Vi bør avstå fra å trekke konklusjoner før Dominique Strauss-Kahn har talt.

Les flere nyheter

Populært