Meny

- Tror ikke på sex-anklagene

Dominique Strauss Kahn (t.h.) med kona Anne Sinclair (t.v.).
Dominique Strauss Kahn (t.h.) med kona Anne Sinclair (t.v.).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kona til IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sier søndag hun ikke «tror et sekund» på anklagene om overfall og voldtektsforsøk mannen ble pågrepet for i New York.
- Jeg tror ikke et sekund på anklagene mot min mann. Jeg har ingen tvil om at hans uskyld vil bli fastslått, sier den velkjente journalisten Anne Sinclair i en uttalelse til AFP.

Hun ba om «anstendighet og tilbakeholdenhet» i kjølvannet av skandalen, som har skapt usikkerhet omkring de innledende delene av Frankrikes presidentvalg i 2012.

Allierte av Strauss-Kahn har også tatt ham i forsvar, og en hevdet skandalen er en konspirasjon for å forstyrre global økonomi.

Les også: Lynnedslag i fransk politikk og IMF

- Internasjonal konspirasjon

- Jeg er overbevist om at det er en internasjonal konspirasjon, sier Michelle Sabban, rådsmedlem i Paris-regionen og tilhenger av Strauss-Kahn, til AFP.

- Det er IMF de ønsker å halshugge, ikke så mye sosialistpartiets viktigste kandidat, sier hun, med henvisning til rykter om politiske interesser i pågripelsen av Strauss-Kahn.

På meningsmålinger har han blitt utpekt som en favorittkandidat til det franske presidentembetet.

- Dette er en ny form for politisk henrettelse, sier Sabban.

- De ønsker å blokkere IMF. Dette er internasjonal finansindustri.


Strauss-Kahn har ennå ikke formelt erklært at han akter å stille som presidentkandidat for det sosialistiske opposisjonspartiet, og reiser fremdeles jorden rundt som leder for det Internasjonale pengefondet, som har en nøkkelrolle i håndteringen av finanskrisen.

Politiet pågrep ham på et fly i ferd med å ta av fra New York lørdag og siktet ham for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotellrom. Amerikanske medier sier hun kom inn på rommet hans i den tro at det var tomt.

Les også: Strauss-Kahn siktet for sexovergrep

- Ulikt ham

Strauss-Kahns advokater sier han vil avvise alle anklagene og si seg ikke skyldig. Han er ventet å måtte møte for en dommer i New York senere søndag.

- Det er ulikt ham. Alle vet at hans svakhet er forførelse, kvinner. Det er slik de tok ham, sier Sabban.

- Hvordan kan man komme seg inn i rommet til IMF-sjefen på det viset? Og så gikk han bare rolig på flyet?

Meningsmålinger har tidligere vist at Strauss-Kahn kan komme til å slå Nicolas Sarkozy i neste års presidentvalg.

- Denne episoden er helt ulik Strauss-Kahn, mannen vi alle kjenner, sier en nær alliert, det sosialistiske parlamentsmedlemmet Jean-Marie Le Guen.

- Vi bør avstå fra å trekke konklusjoner før Dominique Strauss-Kahn har talt.

Les flere nyheter

Populært