Meny

– Krangel i moské før 64-åring ble drept

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet bekrefter at en norsk statsborger ble drept i Pakistan lørdag. Mannen var på ferie i hjemlandet da han ble skutt og drept.

– Vi har fått en formell bekreftelse fra pakistanske myndigheter på at en 64 år gammel norsk statsborger er drept, sier Marte Lerberg Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i UD til NTB.

Drapet på 64-åringen, som var bosatt i Oslo, skjedde utenfor en moské i byen Kotha. Mannen skal ha vært i følge med sin bror og flere nevøer da han ble angrepet, og det var flere vitner til drapet.

Les også: - Nordmann drept i Pakistan

Jakter på ni menn

Ni menn skal ha stanset 64-åringen og hans følge, og flere av mennene var bevæpnet. En kort og høylytt ordveksling endte med at norskpakistaneren ble skutt.

Så langt er ingen pågrepet, sier en representant for de lokale politimyndighetene til VG. Politiet tror de kjenner identiteten til sju av gjerningsmennene, mens de siste to er ukjente.

Politiinspektør Najum Ul Saqib ved politistasjonen i Kharian sier til Aftenposten.no at en konflikt mellom to familier kan være motiv for drapet.

– Vi har allerede aksjonert mot to adresser, men vi har ennå ikke funnet de mistenkte gjerningsmennene, sier Saqib.

Venner og familie stiller seg uforstående til hvorfor 64-åringen ble drept.

– Han var en fredelig mann. Nå håper vi at politiet kan hjelpe oss med å skaffe rettferdighet. Vi håper også at norsk UD kan presse på, sier mannens sønn til VG.

Krangel i moskeen

Den lokale politikeren Irfan Nasir bisto lørdag familien i Pakistan. Han sier det oppsto en krangel på stedet.

– Det var en konflikt i moskeen. Den avdøde hadde ønsket å dele ut mat, men det var noen andre der som forsøkte å nekte ham det. Det reagerte han på, og det ble en krangel, sier Nasir.

Krangelen skal blitt hissigere, og etter hvert trakk partene ut av moskeen. Kort tid etterpå ble 64-åringen skutt. Skuddet skal ha truffet ham bakfra. Han døde på vei til sykehuset.

– Slike hendelser er vanlige her i området. Det blir trolig hevnaksjoner fra familien til den drepte, og vi frykter at dette kan være starten på en blodig familiefeide, sier en polititjenestemann ved det lokale politiet.

Les flere nyheter

Populært