Meny

Huckabee sier nei til presidentkandidatur

Mike Huckabee sier nei til å delta i kampen om å bli nominert som Republikanernes kandidat i presidentvalget i USA i 2012. Foto: REUTERS / Brian Snyder / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mike Huckabee vil ikke delta i kampen om å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget neste år.

– Mitt svar er klart og fast. Jeg vil ikke forsøke å bli Republikanernes presidentkandidat, sa Huckabee til Fox News lørdag.

Huckabee er tidligere guvernør i delstaten Arkansas og har også vært prest i baptistkirken. I dag er han programleder på Fox, og han har verken arbeidet for å skaffe donasjoner til en eventuell valgkamp eller reist rundt i landet for å samle støtte. Nå sier han avgjørelsen om ikke å stille har gitt ham «indre fred».

– Alle faktorer sier «ja», men hjertet sier «nei», forklarer han.

Huckabee stilte i nominasjonskampen i 2008, men ble den gang slått av senator John McCain, som i sin tur tapte presidentvalget. Denne gang er det ventet at blant andre Mitt Romney, tidligere guvernør i Massachusetts, og Tim Pawlenty, tidligere guvernør i Minnesota, vil stille.

Ifølge analytikere vil sistnevnte trolig få støtte fra kristenkonservative velgere som ellers ville ha foretrukket Huckabee.

Les flere nyheter her

Populært