Meny

- Fikk besøk av Taliban

Osama bin Laden skal ha hatt direkte kontakt med både Talibankommandanter og andre lederskikkelser i terrornettverket al-Qaida mens han bodde i Abbottabad. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Osama bin Laden skal ha fått besøk av Taliban-ledere og velstående arabiske tilhengere mens han skjulte seg i den pakistanske garnisonsbyen Abbottabad.
Avsløringen av at al-Qaidalederen hadde direkte kontakt med sine tilhengere, og ikke kun var avhengig av budbringere, kommer samtidig som en amerikansk ekspertgruppe går gjennom dokumenter og datafiler på jakt etter terrorplaner og informasjon om ekstremister, melder The Telegraph.


En afghansk Talibankommandant, som tidligere har gitt troverdig informasjon til utenlandske medier, avslører at han besøkte bin Laden i Abbottabad, skriver avisen. Han sier den saudiarabiske terrorlederen også fikk sporadiske besøk fra ledere i al-Qaidanettverket, allierte i Taliban og andre arabiske bidragsytere.

Avsløringen kan vise seg å bli viktig for vestlig etterretning i vurderingen av bin Ladens rolle i internasjonale terroraksjoner. Man antok opprinnelig at hans kontakt med omverdenen gikk gjennom meldinger på minnepinner.

Da Taliban-kommandanten, som ba om ikke å bli navngitt, sist så bin Laden i Abbottabad for to år siden «virket han frisk og godt oppdatert om den siste tidens utvikling, men bekymret for sikkerhet og penger».

Bin Laden skal ha sagt at han «ikke hadde noe annet valg enn å være aktiv og møte folk, sikkerhetsrisikoen til tross», sa Taliban-lederen. «Han møtte andre al-Qaidaledere som kunne komme seg til Abbottabad uten risiko».

Les flere nyheter

Populært