Meny

Solbakken blir Köln-trener

Ståle Solbakken er ansatt som trener for tyske Köln. Foto: Bax Lindhardt / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken blir ikke norsk landslagssjef. Han er ansatt som trener for tyske Köln.

Det opplyste Norges Fotballforbund (NFF) på en pressekonferanse på Ullevaal stadion lørdag. Solbakken sier i en pressemelding at han gleder seg til å bli Köln-trener.

– Jeg er stolt og glad over å få en unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene, sier Solbakken.

Treneren forteller at han fikk en henvendelse fra Köln for kort tid siden, og han informerte Semb før han hadde samtaler med klubben.

– Etter forhandlinger denne uken takket jeg torsdag ja til tilbudet om jobben som hovedtrener for FC Köln.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb forstår Solbakkens avgjørelse.

– Når Ståle ønsker å gå til en spennende job i Bundesliga, har vi forståelse for det, og derfor har vi vært løsningsorienterte i kommunikasjonen med Köln og Ståle, sier Semb i en pressemelding.

Forhandlinger

NFF har vært i forhandlinger med Köln om kompensasjon for å slippe den norske treneren til bundesligaklubben.

Solbakken ble i november 2009 ansatt som norsk landslagssjef fra 1. januar 2012. Han skulle overta etter Egil «Drillo» Olsen, som gjorde comeback etter at Åge Hareide sluttet.

– Vi signerte Ståle fordi han var rett mann og fordi vi ville legge en langsiktig plan. De ekstremt sterke resultatene i ettertid og den påfølgende interessen fra andre klubber har bekreftet hans sterke posisjon, sier Semb.

43-åringen sier han forstår at mange kan bli skuffet over avgjørelsen hans om å vrake landslaget.

– Jeg aksepterer at noen kan bli skuffet over mitt valg og er lei meg overfor dem jeg skuffer. Jeg er forberedt på at kritikken kan bli hard fra enkelte, det må jeg bare tåle når jeg nå har tatt et kontroversielt valg, sier Solbakken.

Suksess

Solbakken har hatt stor suksess i FC København. Den danske klubben imponerte med å ta seg til åttedelsfinale i mesterligaen denne sesongen. Det har gjort at flere europeiske klubber har vist interesse for nordmannen.

Han får også med seg Bård Wiggen videre som assistenttrener i Köln.Kontrakten hans med FCK går ut etter denne sesongen.

Les flere nyheter

Populært