Meny

Dødstallene stiger i Syria etter nye sammenstøt

En syrisk familie som flyktet fra uroen i landet sitter på gulvet hos en libanesisk vert i Wadi Khaled-området. Foto: REUTERS / Omar Ibrahim / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske soldater drepte tre mennesker og såret flere lørdag ved grensebyen Tall Kalakh, sier et vitne til nyhetsbyrået AFP.

– Sikkerhetsstyrkene som har omringet Tall Kalakh siden i morges, skjøt med maskingevær, forteller vitnet.

Hundrevis av syrere, for det meste kvinner og barn, har i løpet av lørdag flyktet over grensen fra Tall Kalakh til Libanon.

– Mer enn 500 mennesker har krysset grensen, sier bystyremedlem Mahmud Khazaal.

Noen av dem som flyktet over til Wadi Khaled-området i det nordlige Libanon, fikk skuddskader, melder en korrespondent fra AFP.

Les også: Advarer mot intervensjon i Syria

Etter fredagsbønnen ble en rekke syriske byer igjen preget av protester mot regimet i landet. Soldater skal da ha fått ordre om å la våpnene ligge, men skuddsalvene lød like fullt.

Minst seks mennesker mistet livet i fredagens protestaksjoner, opplyser den framstående menneskerettsaktivisten Razan Zaitouna.

De fleste drapene fant sted i byen Deraa og Damaskus-forstaden Qaboun. Deraa har helt siden 18. mars vært et senter for protestaksjonene mot myndighetene.

Les også: - Barbarisk undertrykkelse

Så mange som 850 mennesker kan ha blitt drept i løpet av de snart to månedene med demonstrasjoner, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Dødstallene fra menneskerettsaktivister varierer fra 700 til 850, og det er ingen grunn til å tro at de ikke er reelle, sier talsmann Rubert Colville.

Les flere nyheter

Populært