Meny

Ransmann fikk med seg 100.000 kroner i tusenlapper

Politiet offentliggjorde lørdag bilder fra bankens overvåkingskamera. Foto: DnB NOR / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ranet DnB NORs filial i Drøbak fredag, fikk med seg 100.000 kroner, bekrefter politiet. Fortsatt står etterforskerne uten mistenkte i saken.
Selve ranet var over på tre minutter, viser overvåkingsfilm fra banken. Ransmannen var iført en finlandshette, men tok den av seg på vei ut av banken. Politiet sendte lørdag ut bilder av ransmannen i håp om at det vil lede til nye tips fra publikum.


– Vi kan nå bekrefte at ransutbyttet var 100.000 i norsk valuta. Mest sannsynlig var dette bare i tusenkronesedler, men vi kan ikke utelukke at det også var noen femhundrekronesedler blant dem, opplyser stasjonssjef Geir Krogh ved Follo politistasjon.

Etterforskerne gikk lørdag gjennom overvåkingsvideoer fra kameraer i området. De håper at mannen som dagen i forveien spurte en taxisjåfør om hvor langt det var til nærmeste politistasjon, er fanget på opptak.

– Vi jobber mot å få en nærmere beskrivelse av mannen og sjekke hvor sannsynlig det er at dette er samme person, sier Krogh til NTB.

– Tok taxi

Politiet har avhørt en rekke vitner etter ranet fredag ettermiddag. De tekniske undersøkelsen i banken er nå avsluttet.

Politiet tror det er sannsynlig at raneren tok taxi til banken. Han skal ha bedt sjåføren vente mens ranet ble gjennomført.

Taxisjåfør Paranjit Singh (34) har forklart politiet at han plukket opp en mann i mørke klær på taxiholdeplassen i sentrum, skriver VG. Han var uvitende om hva kunden hadde seg fore. Etter at taxien hadde ventet noen minutter på en parkeringsplass ved banken, kom kunden tilbake. Taxien kjørte bare få minutter før mannen ba om å bli sluppet av.

– Han ga meg en tusenlapp, sa at han skulle ordne noen greier og ba meg kjøre ned igjen til taxiholdeplassen for å møtes der, sier Singh til avisen. Dette var det siste han så til kunden.

Taxisjåfører avhørt

Dagen før ranet ble taxisjåfør Karsten Sørensen oppsøkt av en mann som spurte ham om hvor nærmeste politistasjon lå.

–2,5 mil unna, svarte Sørensen, og la til på spøk at i Drøbak var det ikke noe politi, så her kunne man bare rane banken.

Vitneopplysningene fra de to taxisjåførene er blant politiets beste spor, forteller politistasjonssjef Krogh.

– Vi følger opp dette veldig nøye og ser det i sammenheng med andre tips og informasjon vi har samlet inn, sier Krogh.

– Ikke som «CSI»

En av politiets viktigste oppgaver de neste dagene blir å kartlegge ransmannens bevegelser.

– Dette er ikke som i «CSI», det er mye og tidkrevende arbeid. Men vi prioriterer denne saken høyt, og vi har forhåpninger og ambisjoner om å ta ham, sier politistasjonssjefen.

Raneren skal være om lag 170 centimeter høy, med en kraftig kroppsbygning og mørkt, halvlangt hår. Han var ikledd ei mørk jakke med lyse striper rundt hals og håndledd, mørke jeans og svarte joggesko. Han var bevæpnet med et håndvåpen og hadde med seg en svart bag. Raneren snakket gebrokkent engelsk, og politiet mener han kan være av utenlandsk opprinnelse.

Les flere nyheter

Populært