Meny

FN vurderer å stenge leir i Mazar-i-Sharif

Ingen av de som jobbet ved FN-leiren i Mazar-i-Sharif i Afghanistan som ble angrepet for har kommet tilbake på jobb. Nå vurderer FN Permanent å stenge leiren (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av den krasse kritikken FN har fått for sikkerheten rundt leiren der norske Siri Skare ble drept, vurderer de å flytte den, skriver VG Nett.

Ingen av FN-arbeiderne som jobbet ved leiren som ble angrepet for en måned siden, er tilbake på jobb i Mazar-i-Sharif i Afghanistan.

Allerede før det fatale angrepet mot leiren ble det diskutert hvorvidt den skulle flyttes av sikkerhetsmessige årsaker.

FNs sikkerhetsorganisasjon UNDSS som sørger for sikkerheten ved organisasjonens leire, skal ifølge VG Nett ha vært kritiske til at hovedkvarteret i Mazar-i-Sharif lå for nær de sterkt trafikkerte sentrumsgatene i byen.

– Vi vurderer nå to forskjellige løsninger. Den ene muligheten er å bygge opp igjen og reparere de nåværende lokalene. Det andre er å finne et helt nytt sted hvor vi kan fortsette arbeidet, sier Dan McNorton, talsmann for FNs støtteoppdrag i Afghanistan, UNAMA, til nettavisen.

Oberstløytnant Siri Skare (53) var blant de sju FN-ansatte som ble drept da demonstranter tok seg inn i bygningen til UNAMA 1. april i år. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært