Meny

Opprør kan «løse» Martine-saken

Farouk Abdulhak (t.v) er siktet for drapet på norske Martine Vik Magnussen. Til høyre hennes mor Kristin Vik under en høring i London (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det folkelige opprøret mot Jemens president Ali Abdullah Saleh kan føre til at mannen som er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen, frivillig reiser til Storbritannia.

Stadig flere kilder mener at uroen i Jemen kan føre til at drapssiktede Farouk Abdulhak om ikke lenge frivillig setter seg på et fly til Storbritannia, der en rettssak venter, skriver Aftenposten.

– Situasjonen i Jemen er svært alvorlig, men den er til stor, stor fordel for Matine-saken, sier jemenittiske Mohamed Al-Haroni, som er bosatt i Norge.

Les også: Deler ut løpesedler om Martine i Jemen

Ifølge ham er det tette bånd mellom president Saleh og familien Abdulhak.

– Faller Saleh, noe han gjør før eller siden, tror jeg ikke Farouk Abdulhak har noen framtid i Jemen, sier Al-Haroni til Aftenposten.

Martine Vik Magnussen fra Nesøya i Asker ble drept i London natt til den 14. mars 2008. Britisk politi har siktet jemenittiske Farouk Abdulhak for drapet. Han reiste til Jemen før drapet ble oppdaget. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært