Meny

Verst i Melodi Grand Prix

Verst i Melodi Grand Prix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At ikke alle Melodi Grand Prix-låter har vært like bra er noe alle kan være enige i. Men noen låter har vært spesielt dårlige. Se bare her.

(ABC Nyheter): Mens vi teller ned timene til kveldens store finale i Eurovision Song Contest, en finale Norge dessverre ikke får være med i, kan du varme opp med en knippe mer eller mindre minneverdige øyeblikk fra Eurovisjons-historien.

Det er som kjent ikke alle bidragene som har vært like bra siden den europeiske musikkonkurransen første gang ble arrangert i 1956. Noen av fremføringene har vært så katastrofalt dårlige at de har fått selv de mest tonedøve til å rødme i forskrekkelse.

Under følger et knippe av noen av de verste eksemplene fra Eurovision Song Contest. Legg merke til at vi ikke har funnet noen norske bidrag vi mente fortjente en plass på denne listen.

ISRAEL 2000: PingPong - Sameyakh

Denne israelske gladlåten er så langt ute i den musikalske grøftekanten at det er vanskelig å forestille seg hvordan det egentlig skal høres ut. Med denne låten kom gruppen PingPong tredje sist med syv poeng i finalen i år 2000. Det skremmende er at det betyr at det faktisk var to låter som ble regnet som dårligere.

STORBRITANNIA 2003: Jemini - Cry Baby

Legendarisk dårlig fra Storbritannia og gruppen Jemini - som kanskje leverte tidenes mest falske fremføring. Her er det virkelig ingenting som stemmer. De to vokalistene treffer ikke riktig toneart en eneste gang. De klarer likevel å matche hverandre.

BULGARIA 2009: Krassimir Avramov - Illusion

Problemet med denne låten er at falsettsangeren Krassimir Avramov har tatt noe som er dårlig i utgangspunktet - og gjør en kjempeprestasjon med å foredle det på verst tenkelige måte. Spill låta på full guffe, og se hver en katt og hund skygge banen i en kilometers radius. Om du ser for deg Robin Hood som gjør et mislykket forsøk på å imitere Tingeling, får du en idé om hva vi snakker om. Særlig det siste minuttet er minneverdig.


SVEITS 2004: Piero and the music stars – Celebrate

Skrekkelig vokal, elendig tekst, overglad og tjo og hei er en kjapp oppsummering av det sveitsiske bidraget i 2004. På slutten av fremførelsen er Piero så utkjørt at han knapt har stemme igjen. Låten fikk fortjent 0 poeng - i semifinalen!STORBRITANNIA 2007: Scooch - Flying the flag

«Gode Gud, nei. De fire medlemmene i gruppa Scooch satser på flytema i denne fryktelige, fryktelige låta. Men dette er så nært et musikalsk flyhavari det er mulig å komme. Teksten består så å si bare av instruksjonene man hører ombord i fly. Denne låten mangler alt,» skrev ABC Nyheter i sin vurdering av dette britiske bidraget i 2007. Flying the flag fikk forøvrig 12 poeng fra Malta i denne finalen. Malta innrømmet senere at det var ment som en protest.


TSJEKKIA 2008: Tereza Kerndlová - Have Some Fun

Ok, så er kanskje ikke Tsjekkias Eurovisjons-bidrag fra 2008 det mest falske som har vært på scenen. Når vi likevel velger å ta den med i denne oversikten skyldes det at det er en elendig låt forsøkt kamuflert i pupper, hud og lår - og at de to backingsangerne i år representerer Slovakia som tvillingduoen TWiiNS.

Mener du at vi har glemt en låt, skriv inn i kommentarfeltet under.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus