Meny

Taliban på Twitter

Talibankrigere bemanner en kontrollpost i Nangarhar øst for Kabul i Afghanistan. Bildet er tatt i desember 2010. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban skryter av angrep mot «de vantros styrker» på det sosiale mediet.

Taliban har slengt seg på bølgen med mikroblogging, og tatt i bruk nettstedet Twitter, melder The Guardian.

Twitterkontoen @alemarahweb legger ut flere meldinger daglig, og holder over 2000 tilhengere oppdatert med tildels sterkt overdrevne rapporter om angrep mot «de vantros styrker» og «Karzais marionettregime».

De fleste meldingene er på pashto, med lenker til nyhetsstoff på det omfangsrike og flerspråklige nettstedet til Afghanistans islamske emirat, som Taliban liker å kalle seg.

Kontoen følger 12 andre Twitter-kontoer, blant disse @AfghanHeroesUK, som representerer en veldedig organisasjon for britiske styrker, @AfghanAction, en organisasjon som underviser i teppeveving i Afghanistan, og @Afghantim, et medlem av det amerikanske luftforsvaret som ikke har twittret siden november.

Torsdag kom den første twittermeldingen på engelsk.

- Det ser ut til at de ønsker å nå flere, sier Bartnett Rubin ved New York Universitys Center for International Cooperation, til The New York Daily News.

- Mobiltelefoner er svært utbredt i Afghanistan, mens datamaskiner ikke er det. Derfor gir dette god mening. Taliban styrte i Afghanistan fra 1996 til 2001.

Les flere nyheter

Populært