Meny

- Yo, jeg er klimaforsker

Australske klimaforskere slår hardt tilbake mot skeptikerne. Faksimile: YouTube.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australske klimaforskere har laget en uhøytidelig rap fylt av bannskap, som forsvarer deres arbeid mot dem som benekter at klimaendringene er reelle og driver gjøn med politikere og skeptikere.

Med hvite laboratoriefrakker og solbriller la forskere fra universiteter og forskningsinstitutter sitt miljøarbeid på hyllen for å lage videoen.

Der slår de tilbake mot klimaskeptikere uten vitenskapelig bakgrunn, melder AFP.

«Yo! We're climate scientists. And there's no denying this: climate change is REEEEALL», rapper Dr Jason Evans fra Climate Change Research Centre ved Sydneys University of New South Wales.

(Se videoen nederst i artikkelen)

Den to minutter lange videoen ble vist på ABCs aktualitetsprogram «Hungry Beast», og har fått mer enn 56.000 treff på YouTube siden det ble sendt onsdag.

Sangen inneholder linjer som: «climate change is caused by people, Earth unlike Alien has no sequel» og «I said Burn! it's hot in here, 32 percent more carbon in the atmosphere».

Den bruker obskønt språk for å beskrive klimatoppmøtet i København, og advarer skeptikere mot å «deny this in your dreams, coz climate change means greater extremes».

Evans, hvis arbeid dreier seg om å se på de globale klimaforutsigelsene og forsøke å finne ut hva de vil innebære ulike steder, sier han laget videoen etter at han ble oppsøkt av Hungry Beast.

- Jeg er en skapfan av rap fra langt tilbake i tid, sier 38-åringen til AFP. Han legger til at han er enig i at det er mer medieoppmerksomhet om dem som avviser klimaendringene enn tidligere.

- Jeg er ikke helt sikker på at det er større skepsis om [klimaendringer], men skepsisen får definitivt mer medieoppmerksomhet, sier han.

Populært