Meny

- Har kidnappet 180.000

Amnesty International offentliggjorde 4. mai et satellittbilde som skal vise en fangeleir sentralt i Nord-Korea. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea kan ha kidnappet 180.000 mennesker de siste 60 årene, ifølge en rapport fra en amerikansk menneskerettsgruppe.
The Committee for Human Rights in North Korea sier omfanget av Pyongyangs kidnappingsprogram er enda større enn tidligere antatt, melder BBC.


I alt anslår rapporten at mer enn 180.000 mennesker fra 14 forskjellige land har blitt kidnappet av Nord-Korea i et forsøk på å trene landets etterretningsagenter og, mer nylig, advare kinesiske statsborgere som bor langs grensa mot å hjelpe nordkoreanere å rømme.

Les også: - Her gjemmes 200.000 fanger

Når de har kommet til landet blir mange av de kidnappede torturert, tvunget til å gifte seg og jobbe for regimet mot sin vilje, heter det i rapporten.

Påstandene er omtrent umulige å få bekreftet uten fri adgang til Nord-Korea, skriver BBC.

Kidnappingene skjer på mange forskjellige vis og steder, heter det i rapporten.

Rapporten nevner et tilfelle der en japansk student og kjæresten hans ble røvet fra en strand i Japan av nordkoreanske agenter, mer enn 3000 sørkoreanske fiskere som har blitt tauet inn i nordkoreansk farvann med tvang, og studenter i europeiske byer som har blitt lokket til det hemmelighetsfulle landet med løfter om jobber og siden nektet tillatelse til å reise hjem.

Les flere nyheter

Populært