Meny

Filmet angrepet

Det foreligger videofilm fra angrepet der Osama bin Laden ble drept, melder den amerikanske tv-stasjonen CBS. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De amerikanske spesialsoldatene som angrep Osama bin Ladens skjulested tok opp aksjonen med små videokameraer festet på hjelmene.
De 25 soldatene som angrep skjulestedet i garnisonsbyen Abbottabad i Pakistan 2. mai bar med seg minikameraene, melder CBS News ifølge AFP.

Ifølge amerikanske tjenestemenn som har sett bildene av den 40 minutter lange aksjonen skjedde den eneste skuddvekslingen under angrepet utenfor hovedbygningen, da bin Ladens kurerer åpnet ild og selv ble skutt og drept, melder CBS.

Spesialsoldater så siden bin Laden for første gang da han dukket opp på en trappeavsats i tredje etasje. De skjøt og bommet. Så trakk terrorlederen seg tilbake til et soverom.


Les også: Taliban hevnet bin Laden – 70 drept

Den første Navy SEAL-soldaten som gikk inn i rommet trakk til side en av bin Ladens døtre som befant seg der sammen med ham.

En annen soldat ble konfrontert med en av konene som enten løp mot ham eller ble skjøvet i hans retning, melder CBS.

Ifølge rapporten skjøv den andre soldaten kona ut av veien og skjøt bin Laden i brystet. En tredje soldat skjøt siden bin Laden i hodet.

Les også: - Ble ikke henrettet

Det har vært mange spekulasjoner omkring de nøyaktige detaljene om angrepet der «verdens mest ettersøkte mann» ble drept.

Tidligere torsdag kom det frem at CIA har begynt å vise bilder av den drepte bin Laden til amerikanske kongressmedlemmer. President Barack Obama har sagt bildene er for groteske til å offentliggjøres.

Les flere nyheter

Populært