Meny

Person skadd av lynnedslag i Asker

Ved denne mobilkranen ble en person truffet av et lynnedslag på Nesøya i Asker. Foto: Kristoffer Hagen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble brakt til sykehus etter at lynet slo ned i en heisekran på en byggeplass på Nesøya i Asker torsdag ettermiddag. Vedkommende er ikke alvorlig skadd.

Bygeskyer gir fare for tordenvær østafjells. I Asker ble en person lettere skadd da lynet slo ned i en heisekran torsdag, og i Telemark forårsaket lyn brann i et loft.

Personen som ble skadd, holdt i en kjetting som var festet til en mobilkran som lynet slo ned i, opplyser operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt.

Fikk strøm gjennom kroppen

Den skadde var hele tiden ved bevissthet og ble brakt til sykehus med ambulanse. Vedkommende fikk strøm gjennom kroppen og hadde smerter i en arm og en fot.

Meldingen om ulykken, som skjedde på en byggeplass innerst i Ridder Flemmingsvei på Nesøya, kom klokka 15.10 torsdag.

Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.

– Det er den ustabile luftmassen i vårt område som gir byger. Nå produseres det så mye elektrisitet at det dannes lyn i bygeskyene, forteller vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til NTB.

Bygeværet vil fortsette i dagene som kommer, vesentlig om dagen og kvelden, og fredag er det også varslet tordenvær.

Ifølge meteorologen omkommer i gjennomsnitt én person i året her i landet som følge av lynnedslag.

Fyr i loft

I Nome i Telemark slo lynet ned i et hus rett før klokka 14 torsdag. Den eldre mannen som bor i huset, kom seg ut, men det tok fyr i loftet, skriver avisa Varden.En 25-årig mann som hjalp til med slukningsarbeidet, er brakt til sykehus i Skien med røykskader.

(©NTB)


Les flere nyheter her


Vis større kart
Populært