Meny

Gaddafi på libysk fjernsyn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libysk fjernsyn viste onsdag kveld opptak av Muammar Gaddafi i møte med stammeledere på et hotell i Libyas hovedstad Tripoli. Møtet skal ha funnet sted samme dag.

Gaddafi har ikke vist seg offentlig siden den 30. april. NATO bombet da en bygning i Tripoli hvor Gaddafi selv skal ha vært til stede. Hans yngste sønn Saif al-Arab og tre av hans barnebarn ble drept i luftangrepet.

I opptaket som ble vist på libysk fjernsyn onsdag, var Gaddafi i samtale med en gruppe stammeledere.

– Du vil seire, fastslo en av stammelederne.

SE OPPTAKENE HER

Opptaket ble vist på den statlige fjernsynskanalen al-Jamahirya. Ektheten er ikke stadfestet av uavhengige kilder.

Les også: Vet ikke om han er i live

Eksplosjoner

Flere eksplosjoner ble hørt i Libyas hovedstad Tripoli natt til torsdag.

En journalist i nyhetsbyrået Reuters sier han hørte to eksplosjoner i byen som trolig var forårsaket av luftangrep utført av NATO. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble det hørt fire eksplosjoner i byen i morgentimene, og fly ble sett i lufta.

Eksplosjonene skal ha kommet fra den delen av byen hvor hovedkvarteret til Libyas leder Muammar Gaddafi ligger. Hvit røyk steg opp mot himmelen to steder etter eksplosjonene, og det ble hørt sirener og sporadisk skyting.

Les også: - Ofret medpassasjerer

Danske bomber

Det kan neppe være andre enn danske piloter som utførte angrepet hvor den yngste sønnen til Libyas leder Muammar Gaddafi ble drept, skriver avisa Politiken.

Eksperter sier ifølge Politiken at det er «ekstremt sannsynlig» at det var danske F-16-fly som gjennomførte luftangrepet i Tripoli den 30. april hvor Gaddafis sønn Saif al-Arab og tre av Gaddafis barnebarn ble drept.

Verken Danmark eller NATO har villet si noe om hvem som utførte angrepet, men på bakgrunn av bilder av et ueksplodert sprenglegeme er det ifølge Politiken mulig å utelukke stort sett alle de andre sju landene som deltar i den NATO-ledede militæroperasjonen i Libya.

Sprenglegemet er av typen BLU-109.

På grunnlag av denne opplysningen bekrefter flere eksperter overfor Politiken at det høyst sannsynlig er Danmark som står bak. Den britiske avisa The Guardian skrev allerede dagen etter angrepet at det ifølge en anonym kilde i NATO var Danmark som utførte angrepet.

Les flere nyheter

Populært