Meny

Obama vil tale til den muslimske verden

USAs president Barack Obama planlegger å holde en tale til den muslimske verden, ifølge avisa Wall Street Journal. Foto: Jim Young (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama forbereder en tale til den muslimske verden i kjølvannet av aksjonen mot Osama bin Laden, ifølge Wall Street Journal.

Obama vil blant annet ta for seg utviklingen i Midtøsten og Nord-Afrika og det folkelige opprøret som hittil har tvunget autoritære ledere fra makten i Tunisia og Egypt

Samtidig er det ventet at presidenten kommer til å understreke USAs oppfatning av at den muslimske verden vil være tjent med å ta avstand fra ekstreme grupper som al-Qaida.

Talen skal holdes bare uker etter at amerikanske soldater likviderte al-Qaida-lederen Osama bin Laden i en aksjon i Pakistan.

– Det er interessant å merke seg at drapet skjer samtidig som en ny modell for politisk endring er i ferd med å springe fram i regionen, en modell som går i stikk motsatt retning av den bin Laden sto for, sier presidentens sikkerhetsrådgiver Ben Rohdes.

Obama skal etter planen holde talen før han den 23. mai innleder en rundtur i Europa.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært