Meny

Enighet om nytt Munch-museum i Bjørvika

Riksanitikvaren Jørn Holme (t.v) hadde allerede i januar 2010 møte med byrådsleder Stian Berger Røsland og byrådet i Oslo om Bjørvika-utbyggingen. Først nå, nesten halvannet år senere, skal alt være klart for byggingen av det nye Munch-museumet. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksantikvaren trekker sin innsigelse mot planen for bygging av Munch-museum i Bjørvika. Dermed er alt klart for nytt Munch-museum.

– Vi har kommet frem til en løsning for et nytt Munch-museum i Bjørvika, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Riksantikvaren trekker sin innsigelse mot planen for bygging av Munch-museum i Bjørvika. Dermed skal alt være klart for nytt Munch-museum.

Riksantikvar Jørn Holme og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo har «etter krevende, men konstruktive forhandlinger» blitt enige om et forlik om reguleringsplanen for deler av Bjørvika, opplyser Oslo byråd i en pressemelding.

– Munchs kunst er Norges viktigste bidrag til verdens kulturarv, og med dagens avtale gir vi arven fra Munch det museet den fortjener, sier Røsland.

Avtalen innebærer at Riksantikvaren trekker sin innsigelse mot den eksisterende Munch-/Deichmansplanen. Partene har dessuten blitt enige om at Riksantikvaren ikke skal fremme den varslede innsigelsen mot reguleringsplanen for Operaallmenningen.

Avtalen innebærer at byrådet fremmer en ny reguleringsplan for Kongsbakken, med en dobling av parkområdet.

Saken går nå videre til politisk behandling.

– Jeg har ført samtaler med partigruppene til Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om punktene i avtalen og legger til grunn at det vil være flertall i Oslo bystyre for at avtalen blir realisert, sier Røsland.

Fornøyd statsråd

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) er godt fornøyd med at partene er kommet til enighet.

– Jeg vil gratulere Oslo kommune og Riksantikvaren med at de har kommet til enighet om reguleringsplanen om Munch – Deichman, sier Solheim til NTB.

– Middelalderbyen i Oslo er ett av de viktigste historiske områdene i Norge, sier Solheim.Dette åpner for at Oslo bystyre kan vedta reguleringsplanen med endelig virkning, påpeker statsråden.

Les flere nyheter her

Populært