Meny

- Ofret medpassasjerer

Italiensk kystvakt hjelper flyktninger fra Libya på vei til øya Lampedusa. Båten på bildet er en annen flyktningbåt enn den som omtales i artikkelen. Foto: Scanpix/EPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ghanesisk flyktning fra Libya hevder enkelte på båten han kom med kastet andre flyktninger på havet som menneskeoffer under en storm. Italienske myndigheter har åpnet etterforskning.

Den 16 år gamle gutten fra Ghana snakket med en frivillig fra Redd Barna etter at han kom til øya Lampedusa tidligere denne måneden.

Hans gruoppvekkende anklager mot en gruppe nigerianere ble rapportert til politiet, melder AFP.

- Så snart vi mottok vitnemålet åpnet vi en etterforskning som påkrevet, sier den lokale sjefsanklageren, Renato Di Natale, til AFP.

Emanuela Salvatori fra Redd Barna sier:

- Vi kan bekrefte at vi fikk vitnemålet fra den mindreårige og at en etterforskning pågår.

Les også: Skip med opptil 600 flyktninger sank utenfor Tripoli

Italienske aviser siterte direkte fra tenåringens skrekkinnjagende vitneutsagn:

«Sjøen ble stormfull og en gruppe nigerianere om bord bestemte seg plutselig for at den eneste måten å roe ned været på var å ofre noen av oss», sier den ikke-navngitte gutten ifølge dagsavisen La Repubblica.

- Det var som et ofringsritual, sier han ifølge La Stampa, som legger til: «Kapteinen pekte dem ut og de andre kastet dem over bord».

Les også: NATO: - Ignorerte ikke båtflyktninger i nød

Ghaneseren, som nå er i en flyktningeleir i Italia, sier hans bror var et av ofrene. Han fortalte også at kvinner ble voldtatt på båten.

Ifølge avisene har andre flyktninger bekreftet ghaneserens historie.

Tusener av mennesker på flukt fra Libya, nærmest samtlige migrantarbeidere fra Afrika sør for Sahara og Asia, har ankommet Italia de siste ukene etter hvert som konflikten i Nord-Afrika har eskalert.

Les flere nyheter her

Populært