Meny

Ba for bin Laden i parlamentet

Tre pakistanske politikere ba for den avdøde terrorlederen Osama bin Laden (bildet) i parlamentet. Foto: Scanpix/AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre pakistanske parlamentsmedlemmer ba for Osama bin Laden i nasjonalforsamlingen, én uke etter at amerikanske spesialstyrker drepte Al-Qaida-lederen i en hemmelig operasjon.

Den saudiarabiske terrorlederen ble drept av Navy SEALs i garnisonsbyen Abbottabad, der han kan ha bodd i fem år. Aksjonen skapte spenninger mellom Islamabad og Washington.

- Bin Laden var en internasjonal skikkelse og fremfor alt en muslim. Jeg så det som min religiøse plikt på be for ham, sier Maulvi Asmatullah, som ledet bønnen i underhuset tirsdag, til AFP.

Det uavhengige parlamentsmedlemmet fra provinsen Baluchistan sørvest i landet sier politikerne Laiq Muhammad Khan og Atta-ur-Rehman fra partiet Jamiat Ulema-e-Islam ba sammen med ham.

Les også: - Var forberedt på sammenstøt med Pakistan

Selv om viseparlamentslederen nektet å gi tillatelse til bønnen slo han ikke av mikrofonen, og lot dem dermed bli hørt, sier Asmatullah.

Pakistan kritiserte det amerikanske angrepet og avviste at landet har gitt ly til arkitekten bak angrepene 11. september 2001, der 3000 mennesker mistet livet.

CIA sier organisasjonen ikke varslet pakistanske myndigheter om aksjonen fordi man fryktet at pakistanske agenter kunne ha tipset bin Laden.

Les også: Obama mener bin Laden fikk som fortjent

Istedet har Washington krevd en etterforskning av hvordan Al-Qaida-sjefen kunne bo flere år i en by mindre enn en kilometer fra et fremstående militærakademi og bare 56 kilometer fra Islamabad.

Asmatullah ledet hundrevis av demonstranter i byen Quetta i den første demonstrasjonen etter drapet på bin Laden 2. mai, der mengden ropte «død over Amerika» og satte fyr på et amerikansk flagg.

Les flere nyheter her

Populært