Osamas siste advarsel

- Det blir ingen sikkerhet for amerikanerne før det er sikkerhet for palestinerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin siste videotale før han ble drept av amerikanske kommandosoldater skal Osama bin Laden ha advart USA mot å fortsette å støtte Israel, skriver en islamistisk nettside søndag.

Advarte Obama

Han hevendte seg til USAs president Barack Obama, og sa «Amerika vil ikke kunne drømme om sikkerhet før vi lever i sikkerhet i Palestina. Det er urettferdig at du bor i fred, mens våre brødre i Gaza lever i usikkerhet..»

«Følgelig, og med Guds vilje, vil våre angrep fortsette mot deg så lenge din støtte til Israel fortsetter,» advarte han i en melding postet på Shamikh1.net, en kanal for Al-Qaida kommunikasjon.

Omtalte terrorforsøk

Grunnleggeren av Al-Qaida sa at han hadde forsøkt å sende en "melding" til USA gjennom nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab, som forsøkte å sprenge en bombe på et amerikansk passasjerfly i desember 2009.

«Hvis det var mulig å sende deg meldinger i form av ord, ville vi ikke være nødt til å bruke flyene til å sende dem til deg,» sa han.

Videoopptaket på 1.02 minutter hadde ingen referanse til de arabiske opprørene den siste tiden.

En annen gren av terrornettverket, Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), ga bin Laden æren for de arabiske revolusjonene og ba tilhengere om å vende sin "sorg til handling" mot Vesten.

- Vi har kuttet av dem hodet

Al-Qaida bekreftet fredag Osama bin Ladens død og advarte om at de som gledet seg over drapet ville få sitt «blod blandet med tårer».

Obama har allerede feid til side Al- Qaidas reaksjon, og lover at USA skal knuse det som er igjen av terror-nettverket.

«Vi har kuttet av dem hodet og vi vil til slutt beseire dem, sa Obama fredag ​​etter et privat møte med kommandosoldatene som raidet bin Ladens skjulested i Pakistan mandag.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden