Mann alvorlig skadd av skudd fra luftgevær

En 53 år gammel mann er alvorlig skadd etter å ha blitt truffet av et skudd med luftgevær i Kongsberg natt til søndag. Politiet mener broren skjøt, men han nekter for dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyteepisoden fant sted i et bolighus i Kongsberg like etter midnatt søndag. 53-åringen ble truffet i venstre skulderblad, men kula gikk videre rundt i kroppen og ødela tarmer. Han ble sendt til Ullevål universitetssykehus i Oslo, hvor han blir operert for skadene han fikk.

– Det er overraskende for oss, og svært bekymringsfullt, at et en kule fra et luftgevær kan ha så stor kraft og gå så langt inn i kroppen, sier operasjonsleder Morten Qvist i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Den antatte gjerningsmannen, den fornærmedes bror i 40-årene, ble pågrepet av politiet kort tid etter hendelsen. Han nekter for å ha skutt broren, opplyser politiet.

Søndag ettermiddag satt broren fremdeles i politiets varetekt, og det var fremdeles ikke tatt ut noen siktelse mot ham. Politiet har ikke fått oversikt over hendelsesforløpet fordi offeret ikke har kunnet la seg avhøre ennå.

Ifølge politiet er helsetilstanden hans fortsatt uavklart, men han er operert. Broren blir sittende til i mandag for ytterligere avhør. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden