Forsøker å presse slektningene til danske gisler

Somalias kystvakt patruljerer farvannet utenfor Mogadishu. Piratvirksomheten har økt jevnt, og de tre første månedene av 2011 har vært de verste noensinne, ifølge EU, med 77 angrep og kapringer mot 36 i den samme perioden i fjor. Foto: SCANPIX/REUTERS
Somalias kystvakt patruljerer farvannet utenfor Mogadishu. Piratvirksomheten har økt jevnt, og de tre første månedene av 2011 har vært de verste noensinne, ifølge EU, med 77 angrep og kapringer mot 36 i den samme perioden i fjor. Foto: SCANPIX/REUTERS

Somalierne som holder en dansk seilerfamilie fanget på tredje måneden, forsøker å legge press på familiens slektninger ved å fortelle om morens og datterens sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare seks dager siden piratene avviste et tilbud på tre millioner danske kroner for å frigi de sju gislene, skriver Berlingske.

Situasjonen er forverret for den danske familien. Ifølge nyhetstjenesten Somalia Report kaster den 13 år gamle datteren opp, og hun kan verken spise eller drikke som hun skal. Moren lider av et hudsykdom som hun trenger medisiner for, men nå skal det være tomt for den kremen hun bruker.

Ingen lege

Danskene ble kidnappet den 24. februar da de var på en jorden rundt-reise i seilbåt. De blir holdt fanget om bord på det kaprede greske skipet MV Dover.

Les også: Somaliske pirater dømt til 439 års fengsel i Spania

Tidligere ble danskene holdt fra hverandre, men nå bor de sammen på ett rom.

Til tross for at moren og datteren har vært syke i over to uker, tillater ikke piratene at det kommer leger om bord på skipet.

En av piratene, Farah, sier til Somalia Report at den eneste muligheten familien har, er at slekt og venner hjemme i Danmark betaler løsesummen på fem millioner dollar, tilsvarende 27 millioner norske kroner.

– Det eneste problemet er at familiens pårørende bare vil betale 1,3 millioner dollar (sju millioner kroner), så det er en stor avstand mellom oss, sier Farah ifølge nettstedet.

Må flyttes i land?

I motsetning til kommersielle skip som blir kapret, så har familien ikke noe rederi eller selskap i ryggen som kan betale en løsesum. Danske myndigheter har avvist å betale løsepenger, mens familiens slekt og venner har forsøkt å samle inn penger.

Men ifølge nyhetstjenesten er tiden i ferd med å løpe ut for piratene ettersom det greske skipet skal settes fri neste uke.

Les også: Danske skip blir bevæpnet i piratfarvann

Piratene kan da bli tvunget til å flytte familien til land, noe som innebærer en risiko ettersom de lokale sikkerhetsstyrkene i somaliske Puntland har trappet opp vaktholdet både til sjøs og på land den siste tiden. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden