500 migranter reddet etter grunnstøting ved Italia

Flyktninger strømmer til den italienske øya Lampedusa. Bildet er tatt lørdag da over 800 flyktninger gikk i land. Foto: Scanpix
Flyktninger strømmer til den italienske øya Lampedusa. Bildet er tatt lørdag da over 800 flyktninger gikk i land. Foto: Scanpix

Panikkslagne migranter hoppet i sjøen da båten deres gikk på grunn utenfor Lampedusa søndag. Alle de drøyt 500 om bord ble reddet av Italias kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båten grunnstøtte mot klipper ved innseilingen til havna på den italienske øya Lampedusa.

Kystvakten iverksatte en større redningsoperasjon, og etter noen kaotiske timer kom meldingen om at alle var reddet.

TV-bilder viser at situasjonen var dramatisk, med panikkslagne mennesker som måtte klamre seg til tau som ble kastet fra land til den rustne fiskebåten.

Vanskelig situasjon

– Det var om lag 550 mennesker om bord. Det var en vanskelig situasjon. Patruljebåtene våre kunne ikke komme nærmere på grunn av grunt vann, sier talsperson Antonio Morana i kystvakten.

Båten var opprinnelig på vei mot Malta, men ble eskortert av maltesiske kystvaktbåter til Lampedusa da den grunnstøtte. Noen av dem om bord fikk lettere skader.

– Det var et under at vi klarte å redde alle, sier en i redningsmannskapet, som fikk hjelp av lokale fiskere i arbeidet.


Les også: - Kvinner tør ikke gå på do i frykt for overgrep

Trygt fram

En annen båt med 800 mennesker om bord kom seg trygt i havn på Lampedusa søndag. Lørdag ankom to båter med i alt 842 immigranter, deriblant 22 barn.

Tusener av mennesker på flukt fra Libya har kommet til Lampedusa de siste dagene. De fleste av dem er fremmedarbeidere fra Afrika sør for Sahara og fra Sør-Asia, og mange tar seg over havet i dårlige båter (©NTB)


Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden