Paule forlangte beklagelse og fikk det

Avtroppende idrettspresident Tove Paule fikk en beklagelse fra valgkomiteens leder Arvid Sulland ved åpningen av den siste dagen på idrettstinget. Foto: Scanpix
Avtroppende idrettspresident Tove Paule fikk en beklagelse fra valgkomiteens leder Arvid Sulland ved åpningen av den siste dagen på idrettstinget. Foto: Scanpix

Avtroppende idrettspresident Tove Paule forlangte en beklagelse fra valgkomiteens leder Arvid Sulland ved åpningen av den siste dagen på idrettstinget søndag – og hun fikk det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Du er sitert på at «det kan være snakk om økonomisk kriminalitet». Jeg vil ikke ha slike anklager hengende ved meg når jeg nå forlater idrettsstyret. Derfor forlanger jeg at du beklager og trekker de uttalelsene tilbake. Hvis ikke er både jeg og Odd-Roar Thorsen (1. visepresident) innstilt på å gå videre med saken, sa Paule fra sin plass på podiet på idrettstinget.

Les også: Ville vrake Paule

– Det er helt uproblematisk for meg å beklage uttalelsene om økonomisk kriminalitet. Det er sikkert noe jeg er blitt provosert til å si, og de uttalelsene trekker jeg tilbake, sa Sulland.

– Jeg hadde ikke bestilt de siste dagers til dels voldsomme medieoppslag, men det foregikk en lekkasje, som det var vanskelig for meg å håndtere. Både korrupsjon og økonomisk kriminalitet ble nevnt, men det er ikke valgkomiteens jobb å ta stilling til det.

Les også: Børre Rognlien valgt til ny idrettspresident

– Da jeg skjønte at saken om en mulig avtale mellom Paule og Thorsen før valget på tinget i Skien i 2007 kom til å bli kjent i mediene, tok jeg kontakt med både generalsekretær og presidentskap, for å gjøre dem forberedt på hva som ville komme.

– Jeg ser ikke på meg selv som en varsler, og jeg beklager det store fokuset saken fikk. Den kom helt ut av proporsjoner, sa valgkomiteens leder Arvid Sulland, før han gikk løs på valgkomiteens innstilling.

Les også: Idretts-Norge med massiv støtte til Paule

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden