Børre Rognlien valgt til ny idrettspresident

NY IDRETTSPRESIDENT: Børre Rognlien fra Oslo. Foto: Scanpix
NY IDRETTSPRESIDENT: Børre Rognlien fra Oslo. Foto: Scanpix

2. visepresident Børre Rognlien fra Oslo ble valgt til ny president i Norges Idrettsforbund på tinget i Oslo søndag. Sittende president Tove Paule ønsket ikke gjenvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rognlien ble valgt ved akklamasjon, og han ble mottatt som ny president med trampeklapp fra en stående forsamling.

– Takk for tilliten og støtten. Dere er tydeligvis fornøyde med meg, men jeg vil da gjerne si at jeg er fornøyd med dere også, sa Børre Rognlien like etter at presidentvalget var avgjort.

Han mante til ro og samhold i sin lille korte tale like etter at valget var gjort, og selv om han støttet valgkomiteens innstilling, kom han også med et lite forbehold om at kontinuiteten burde vært bedre.

– At ikke flere fra det styret du har ledet Tove (Paule) har fått fornyet tillit, skyldes i alle fall ikke den jobben som er gjort, for det avtroppende styret har gode resultater å vise til, sa Børre Rognlien.

Det er liten tvil om at Oslo-mannen har støtte i alle leirer i idrettsforbundet, og dersom noen skal kunne skape ro i en noe splittet organisasjon, er det han. Saken om endret tingrepresentasjon, som var til behandling på idrettstinget lørdag, viste det.

Idrettstinget viste under behandlingen av lovforslaget om å endre sammensetningen av den lovgivende forsamlingen at det fortsatt er to blokker (idrettskrets og særforbund) som står steilt mot hverandre, og derfor ble det status quo og ingen endring av likevektsbalansen mellom kretser og særforbund etter at saken var avsluttet lørdag.

Det blir fortsatt 75 medlemmer fra kretsene og like mange fra særforbundene i tillegg til styremedlemmene som skal representere norsk idretts på tinget også om fire år.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden